Teroristički napad u Rusiji? / Iz šume zapucali na skupinu turista koji su razgledavali tvrđavu: ubijena jedna osoba, 11 ranjenih!

Image
Foto: AP
Image
Foto: AP

Novinska agencija Interfax objavila je da su turisti bili lokalni stanovnici koji su posjetili tvrđavu u Derbentu kad je neidentificirani napadač otvorio vatru iz obližnje šume

30.12.2015.
10:08
AP
VOYO logo

U oružanom napadu na skupinu turista koja je razgledala povijesnu tvrđavu u Dagestanu u južnom dijelu Ruske Federacije ubijena je jedna, a ranjeno 11 osoba, rekao je dužnosnik regionalnog ministarstva zdravstva u srijedu. 

"Kao rezultat oružanog napada 12 osoba bilo je ozlijeđeno, jedna od njih od ozljeda je umrla", navodi novinska agencija RIA dužnosnikovu izjavu. Među ranjenima četvero je u teškom stanju i nalazi se u bolnici, rekao je dužnosnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinska agencija Interfax objavila je da su turisti bili lokalni stanovnici koji su posjetili tvrđavu u Derbentu kad je neidentificirani napadač otvorio vatru iz obližnje šume. Među posjetiteljima bila su dvojica graničara, jedan od njih ubijen je u napadu, navodi Interfax.

Potraga za napadačem je u tijeku, a mjesna policija odbila je bilo što komentirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oružani i bombaški napadi uobičajeni su u Dagestanu, većinski muslimanskoj republici u ruskoj problematičnoj kavkaskoj regiji, u kojoj se Moskva godinama bori protiv islamističkih pobunjenika.

Napadi na turiste u toj regiji dosad nisu bili uobičajeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo