napeta atmosfera / U Srbiji urnebesna završnica kampanje: dok izmišljeni lik juriša prema drugom mjestu, apsolutni favorit osvanuo na svim naslovnicama

25-godišnji Luka Maksimović, alias Ljubiša Preletačević Beli, najosebujniji je među 11-oricom kandidata za predsjednika Srbije

30.3.2017.
18:53
VOYO logo

Kampanja uoči predsjedničkih izbora u Srbiji u samom je finišu. Ankete koje predviđaju pobjedu aktualnog premijera Vučića u prvom krugu mnogi smatraju nepozdanima, a da je i sam Vučić nervozan uoči nedjelje govori i potez bez presedana - svoje je oglase objavio preko naslovnih stranica gotovo svih dnevnih novina u zemlji. Ostali kandidati pokušavaju probiti Vučićevu apsolutnu dominaciju u medijima.

25-godišnji Luka Maksimović, alias Ljubiša Preletačević Beli, najosebujniji je među 11-oricom kandidata za predsjednika Srbije. Kako je već objasnio, svojom kampanjom želi motivirati mlade da iziđu na izbore, time podići izlaznost i spriječiti pobjedu Aleksandra Vučića u prvom krugu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako kontrolira gotovo sve medije, aktualni premijer vuče dosad nezabilježen potez i uoči izborne šutnje objavljuje oglas preko naslovnica svih glavnih dnevnih novina. Sa završnog skupa u Kragujevcu ponovno se obrušava na konkurenciju.

"Jedino što čujete svaki dan je samo da bude drugog kruga da bismo se svi ujedinili da pobijedimo Vučića. Ej, njih desetorica se brinu hoće li njih deset zajedno imati glasova koliko jedan kandidat. Svaka čast, alal vera, junačine", kaže kandidat vladajuće koalicije za predsjednika Srbije Aleksandar Vučić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez presedana je i objava intervjua Vučićeve 13-godišnje kćeri u Blicu, a za večeras Vučić sprema TV nastup - sa svojim roditeljima. Unatoč medijskoj blokadi, za ulazak u drugi krug, uz Vučića, najveće šanse sada se daju Saši Jankoviću, donedavnom pučkom pravobranitelju koji je sinoć u Beogradu okupio više od 20 tisuća ljudi.

"Aleksandre Vučiću, nemoj da ti padne na pamet da 2. aprila pokušaš ukrasti ni jedan glas! Nisu to moji glasovi, Aleksandre Vučiću, to su glasovi građana i građanki Srbije! Game over, Aleksandre Vučiću!", poručuje nezavisni kandidat za predsjednika Srbije Saša Janković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Završne skupove održali su i ostali kandidati, od bivšeg predsjednika UN-ove Opće skupštine Vuka Jeremića do Vučićeva političkog učitelja Vojislava Šešelja.

"Ovo je vrlo jednostavna bitka. Ovo je bitka između Aleksandra Vučića i mene", jasno će Vojislav Šešelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izborna šutnja počinje u ponoć. Tko će, ako itko, pomrsiti račune Vučiću i s njime ići u drugi krug, znat će se u nedjelju navečer.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo