...i vojsku isto / Izetbegović zbog 'genijalne' ideje postao hit na internetu: 'Mlade koji odlaze zamijenit ćemo robotima'

Image
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Izetbegovića su na društvenim mrežama ismijali uz fotomontaže robota i ljudskih likova

27.7.2022.
12:42
Armin Durgut/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović iznio je bizarnu ideju o tome kako nadomjestiti ljude koji zbog nesređenog stanja sve više odlaze iz Bosne i Hercegovine sugerirajući kako bi oni mogli biti zamijenjeni robotima.

"Mlade ljude koji odlaze ćemo morati u velikoj mjeri nadoknaditi high tech tehnologijima i robotikom. I oružane snage, dakle, robotima ćemo morati poduprijeti, prije svega dronovima, odnosno letećim robotima", kazao je Izetbegović na stranačkoj tribini koju je održao u mjestu Hadžići pokraj Sarajeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ta je njegova izjava izazvala buru reakcija na društvenim mrežama u kojima su Izetbegovića ismijali uz fotomontaže robota i ljudskih likova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"100 posto ima neki 'fol' da i glasače koji će im faliti nadoknaditi robotima samo neće odmah sve otkriti", napisao je na Twitteru zastupnik SDP-a u parlamentu BiH Saša Magazinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

No Izetbegović je na skupu koji je očevidno imao predizborni karakter dao i znatno intrigantnije izjave kazavši kako je SDA praktično snažnim političkim pritiskom natjerala bivšeg visokog predstavnika Valentina Inzka da nametne izmjene Kaznenog zakona kojima je kaznenim djelom postalo nijekanje ratnih zločina potvrđenih sudskim presudama. Također je rekao da je na isti način zaustavila promjene izbornog zakona koje ne odgovaraju SDA jer bi time, kako tvrdi, HDZ u narednih 50 godina imao mogućnost zaustaviti što god želi.

"Živimo s Hrvatima ali neće dobiti ovakve stvari kako im to sada pokušavaju pomoći. Neće dobiti ekskluzivitet da nas blokiraju, dobit će pravična rješenja, onako kako im pripada", kazao je Izetbegović a čelniku HDZ BiH Draganu Čoviću je poručio kako je podcijenio Bošnjake i doprinio pogoršanju hrvatsko-bošnjačkih odnosa pa je zato na kraju morao odustati od kandidiranja za člana Predsjedništva BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbiju i Hrvatsku je opisao kao "dva gravitacijska polja" koje će Bošnjaci "morati umoriti". Kazao je i kako SDA ima pripremljen odgovor i za "ne daj Bože" scenarij.

Image
vrije bosanski lonac /

Tisuće Bošnjaka prosvjeduje protiv izbornog zakona: 'Sve je puno BiH zastava i zvižduka Schmidtu'

Image
vrije bosanski lonac /

Tisuće Bošnjaka prosvjeduje protiv izbornog zakona: 'Sve je puno BiH zastava i zvižduka Schmidtu'

"Prebrojali smo se. I koliko lovaca imamo i koliko ima mladih ljudi i koliko imamo instruktora na dronovima i tako dalje. Dalje neću, ali evo samo da znate", kazao je čelnik SDA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubrzo mu je na to odgovorili iz oporbe u Federaciji ali se oglasio i čelnik bosanskih Srba Milorad Dodik.

Iz Naše stranke (NS) Izetbegovića su optužili da poseže za ratnom retorikom jer ništa drugo ne može ni ponuditi, a ovako pokušava jeftino kupiti glasove za izbore u listopadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izetbegović kaže da su se muslimani prebrojali, sudionici prosvjeda (u Sarajevu), takođe muslimani, prebrojali su Hrvate i kažu ima ih za dva vagona. Nas Srbe nitko neće prebrojavati, pa ni muslimani, ali trebaju znati da nas je dovoljno", napisao je na Dodik.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo