američko-ruske veze / Izgledan susret Putina i Trumpa prije summita G20 u srpnju: 'Suradnici rade na tome'

Image
Foto: AP
Image
Foto: AP

Putinov glasnogovornik Dmitrij Peskov rekao je kako se mora odrediti datum i vrijeme susreta dvojice predsjednika

30.1.2017.
12:19
AP
VOYO logo

Kremlj je objavio u ponedjeljak da je prerano govoriti o bilo kakvom dogovoru sa SAD-om o sankcijama Rusiji, no i da bi se predsjednik Vladimir Putin mogao sastati s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom prije summita G20 u srpnju.

Putin i Trump razgovarali su telefonski u subotu i glasnogovornik Dmitrij Peskov novinarima je rekao da je to bio dobar razgovor. "(No) malo je vjerojatno da se može govoriti o bilo kakvoj vrsti dogovora (o sankcijama)", rekao je Peskov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za početak moramo odrediti datum i vrijeme susreta dvojice predsjednika. Suradnici rade na tome", rekao je te dodao da bi se mogli sastati prije summita G20 koji je predviđen za 7. i 8. srpnja u Hamburgu. 

Peskov je rekao da Putin i Trump nisu razgovarali o sankcijama u telefonskom razgovoru, prvome nakon Trumpove inauguracije. Međutim kazao je: "Vidjeli smo spremnost za rješavanje teških problema dijalogom, na koji predsjednik Putin već dulje vrijeme poziva, a nažalost zadnjih godina na to nije bilo odgovora".  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Telefonski razgovor između dvojice predsjednika u subotu pokazao je međusobno poštovanje, rekao je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov u ponedjeljak. Putin i Trump složili su se da će pokušati ponovno izgraditi američko-ruske veze i surađivati u Siriji. Trump je rekao da želi ponovno zbližavanje s Moskvom ako će se moći sporazumjeti s Putinom, koji također želi popraviti veze. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo