za izgradnju mira / Izgubile najbliže u krvavom sukobu: mimohod Palestinki i Izraelki na Zapadnoj obali protiv okupacije

Image
Foto: AP

Stotine Palestinki i Izraelki koje su izgubile svoje najbliže u krvavom dugogodišnjem sukobu okupile su se u petak na Zapadnoj obali na prosvjedu protiv izraelske okupacije

10.3.2017.
22:41
AP
VOYO logo

Stotine Palestinki i Izraelki koje su izgubile svoje najbliže u krvavom dugogodišnjem sukobu okupile su se u petak na Zapadnoj obali na prosvjedu protiv izraelske okupacije.

Oko 200 žena se uputilo prema dvijema izraelskim vojnim bazama kod Beit Jale blizu Betlehema, noseći transparente "Zaustavite okupaciju" i "Naše su suze iste boje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Robi Damelin, Izraelka čiji je sin ubijen blizu Ramalaha na Zapadnoj obali upalila je svijeću u spomen na brojne žrtve sukoba.

"Moj sin je bio rezervni časnik izraelske vojske. Na Zapadnoj obali ga je 2002. ubio palestinski snajperist. Napisala sam nekoliko pisama ubojici mog sina i rekla mu da ga želim sresti, a on mi je odgovorio da me želi vidjeti, ali vlasti mu to ne dozvoljavaju", ispričala je Damelin i pozvala izraelsku vladu na izgradnju mira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neke žene u mimohodu su vrijeđali izraelski doseljenici koji su prolazili automobilima.

Mimohod je organizirala udruga The Parents Circle Families Forum koji okuplja više od 600 obitelji čiji su članovi ubijeni u izraelsko-palestinskom sukobu koji traje gotovo 70 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Palestinka Bušra Avad (45) je izgubila 17-godišnjeg sina 2008. godine. Rekla je da se pridružila Forumu kako ne bi izgubila još jednog sina.

Sin Suhe Abu Khderi je otet kada je imao 16 godina i doseljenici su ga živog zapalili 2014. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žene koje su se okupile u petak srušile su zidić podignut tom prigodom, simbol ograde koju Izrael gradi na Zapadnoj obali.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo