pokrenuta potraga / Iznad Alpa nestao švicarski vojni zrakoplov

Image
Foto: thelocal.ch

Zapovjednik švicarskih zračnim snaga Aldo Schellenberg rekao je konferenciji za medije da je duboko potresen incidentom

30.8.2016.
7:02
thelocal.ch
VOYO logo

Švicarska vojska pokrenula je potragu za pilotom i njegovim borbenim lovcem, nakon što je zrakoplov zračnih snaga te zemlje nestao tijekom vježbe u ponedjeljak, izvijestilo je švicarsko ministarstvo obrane.

Zrakoplov F / A-18C, nestao je u blizini Sustena u središnjoj Švicarskoj u ponedjeljak popodne. Pretpostavlja se da je nestao u teško pristupačnom planinskom alpskom području, a loše vrijeme i mrak ometaju potragu, kažu u švicarskom ministarstvu obrane.

Zapovjednik švicarskih zračnim snaga Aldo Schellenberg rekao je konferenciji za medije da je duboko potresen incidentom.

Na pitanje o šansama preživljavanja pilota, on je rekao: "Nadamo se i molimo", izvijestila je švicarska novinska agencija SDA.

Zrakoplov je poletio iz zračne baze Meiringen u ponedjeljak u 14,01 sati (GMT), kao drugi zrakoplov u vježbi, a radijski kontakt s bazom izgubljen je četiri minute poslije.

Najnoviji incident treći je koji je zadesio švicarsko vojno zrakoplovstvo zadnjih nekoliko godina. Pilot je ozlijeđen kada se zrakoplov F / A 18 srušio u listopadu 2015. godine u jugoistočnoj Francuskoj, dok je drugi takav zrakoplov pao 2013. godine.

Ranije ove godine švicarski demonstracijski lovac F 5E sudario se s drugim zrakoplovom i srušio u jezero u sjevernoj Nizozemskoj uoči aeromitinga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo