misija popravljanja odnosa? / Iznenadni posjet: Željko Komšić stigao u Zagreb, stranka ne želi otkriti razlog

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Osim predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, nitko iz hrvatskog državnog vrha nije u Zagrebu

6.11.2018.
13:33
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Novoizabrani hrvatski član član BiH Predsjedništva Željko Komšić nalazi se u Zagrebu, Hini je u utorak potvrdio glavni tajnik njegove stranke Demokratske fronte (DF) Zlatko Miletić i ustvrdio da se o "službenom posjetu" iako Komšić još nije službeno preuzeo dužnost. 

"Gospodin Komšić je u službenom posjetu Zagrebu. Ne mogu vam otkriti pojedinosti", rekao je Miletić. Dodao je kako će uskoro u javnosti biti jasnije što Komšić radi u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neke ćete stvari vidjeti u medijima, neke nećete. Nakon inauguracije sve će vam biti jasno. Ništa nije tajno, ali vam sada ne mogu otkriti pojedinosti", rekao je Miletić. 

Po njegovim riječima, Komšić je misiji popravljanja odnosa dviju država. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Idemo k tome da normaliziramo odnose Republike Hrvatske s Bosnom i Hercegovinom", kazao je glavni tajnik DF-a. Osim predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, nitko iz hrvatskog državnog vrha nije u Zagrebu. Premijer je u Kini, predsjednik Sabora u Dubrovniku, gdje je i ministrica vanjskih poslova.

Tijekom dana Komšić je uputio pismo hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović i premijeru Andreju Plenkoviću predlažući da razgovaraju o provedbi presude Suda za ljudska prava u Strasbourgu te Ustavnoga suda u predmetu Bože Ljubića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komšić bi trebao 20. ovoga mjeseca položiti prisegu i ponovno postati član državnoga vrha zajedno s još dvojicom kolega, bošnjačkim članom BiH Predsjedništva Šefikom Džaferovićem i srpskim Miloradom Dodikom.

Željko Komšić izabran je nedavno za hrvatskoga člana BiH Predsjedništva dominantno glasovima Bošnjaka zbog čega su oštro reagirale brojne institucije i političke stranke Hrvata u BiH te predstavnici Katoličke Crkve u toj zemlji tvrdeći da se radi o preglasavanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od temelja Komšićeve predizborne kampanje bilo je upozoravanje na navodno uplitanje dužnosnika iz Hrvatske u unutarnja pitanja BiH. 

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo