napad kao odgovor / Izrael bombardirao položaje Hamasa nakon raketnog napada iz Gaze

Image
Foto: AP

Hamas nije preuzeo odgovornost za raketnu paljbu iz Gaze. Niz manjih militantnih skupina djeluje poluneovisno od Hamasa i poznato je da ispaljuju rakete u Izrael

3.6.2018.
10:44
AP
VOYO logo

Zrakoplovi izraelskih zračnih snaga bombardirali su u nedjelju 15 vojnih položaja i postrojenja Hamasa u Pojasu Gaze nakon što su tijekom noći ispaljene rakete na Izrael s tog teritorija.

Nema izvješća o ozlijeđenima ni na jednoj strani u razmjeni vatre nekoliko dana nakon što je Hamas, islamistička skupina koja upravlja Gazom, priopćio da je postigao primirje s Izraelom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovaj napad je izvršen kao odgovor na projektile ispaljene iz Pojasa Gaze u Izrael tijekom noći i zbog terora koji je odobrio i proveo Hamas za vikend", navodi izraelska vojska u priopćenju.

Vojska kaže da je pogodila 10 lokacija u prvom udaru i još pet u drugom. Hamas nije preuzeo odgovornost za raketnu paljbu iz Gaze. Niz manjih militantnih skupina djeluje poluneovisno od Hamasa i poznato je da ispaljuju rakete u Izrael.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prosvjedima pokrenutim 30. ožujka u Pojasu Gaze dosad je poginulo 120 Palestinaca. Palestinski militanti ispalili su više od 100 minobacačkih granata i raketa na Izrael ovaj tjedan, a izraelska vojska odgovorila je bombardirajući desetke vojnih položaja u Gazi.

Radi se o najžešćim sukobima Izraela i palestinskih militantnih skupina od rata 2014.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo