bez upotrebe sile / Izraelska mornarica presrela brod s propalestinskim aktivistima

Image
Foto: AP Images

Vojna glasnogovornica potvrdila je da se radilo o švedskom brodu "Marianne av Goeteborg" koji pripada "Flotili slobode III", konvoju od četiri broda koji prevozi propalestinske aktiviste koji žele razbiti blokadu

29.6.2015.
13:29
AP Images
VOYO logo

Izraelske snage presrele su ne koristeći silu brod s propalestinskim aktivistima koji su pokušali razbiti blokadu Gaze, a potom ga ispratili prema izraelskoj luci u ponedjeljak rano ujutro, objavila je vojska.

"U skladu s međunarodnim pravom, izraelska mornarica zatražila je u više navrata od broda da promijeni smjer", ističe se u priopćenju vojske. "Nakon njihova odbijanja, mornarica je presrela brod u međunarodnim vodama kako bi ga spriječila da razbije blokadu Pojasa Gaze", nastavlja se u tekstu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vojna glasnogovornica potvrdila je da se radilo o švedskom brodu "Marianne av Goeteborg" koji pripada "Flotili slobode III", konvoju od četiri broda koji prevozi propalestinske aktiviste koji žele razbiti blokadu, poput izraelskog zastupnika Arapina Bassela Ghattasa i bivšeg tuniskog predsjednika Moncefa Marzoukija.

"Ta flotila nije ništa drugo nego demonstracija hipokrizije i laži koja samo pomaže organizaciji Hamas a zanemaruje sve užase u našoj regiji", izjavio je u ponedjeljak izraelski premijer Benjamin Netanyahu u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo