višesatno nasilje / Izraelski vojnici zalutali u izbjeglički kamp: u sukobu ubijen jedan Palestinac, više osoba ozlijeđeno

Sukob je izbio kada su se dva izraleska vojnika dovezla u vojnom vozilu u kamp Qalandia, očito zalutavši. U višesatnom nasilju preminuo je 22-godišnji mladić

1.3.2016.
10:44
VOYO logo

Izraelske snage ubile su jednog Palestinca na okupiranoj Zapadnoj obali dok su spašavale svoja dva vojnika koji su bili napadnuti nakon što su zalutali u izbjeglički kamp, priopćila je vojska.

Palestinski Crveni polumjesec je priopćio da je 22-godišnji mladić preminuo od ozljeda nanensenih vatrenim oružjem, a šest je osoba ozlijeđeno u višesatnom nasilju koje je počelo u ponedjeljak kasno navečer u izbjegličkom kampu Qalandia. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izraelska vojska i policija navode da je pet vojnika i pet pograničnih policajaca također zadobilo ozljede.

Sukob je izbio kada su se dva izraleska vojnika dovezla u vojnom vozilu u Qalandiju, očito zalutavši. Stanovnici izbjegličkog kampa, koji se nalazi sjeverno od Jeruzalema, napali su vojnike i zapalili njihov džip, rekli su očevici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj se incident dogodio u vrijeme rastućih napetosti zbog palestinskih napada u kojima je ubijeno 28 Izraelaca i jedan američki građanin od listopada.

Izraelske snage sigurnosti ubile su najmanje 170 Palestinaca, od kojih, prema tvrdnjama Izraela, 112 napadača. Većina ostalih je ubijena tijekom nasilnih protuizraelskih prosvjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo