akcija sipa-e / Izrešetani u zasjedi: Uhićen ubojica sarajevskih policajaca

Image
Foto: Screenshot Avaz

Obradov se tereti da je jedan od direktnih počinitelja zločina

30.11.2018.
13:12
Screenshot Avaz
VOYO logo

Više od mjesec dana od ubojstva dvojice policajaca u Sarajevu pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) uhitili su muškarca koji se dovodi u izravnu vezu s tim zločinom, potvrđeno je u petak iz sjedišta agencije.

U priopćenju se navodi kako je u četvrtak na Palama uhićena osoba "koja se dovodi u vezu s počinjenjem kaznenog djela ubojstva 26. listopada", kada su smrtno stradala dva policijska službenika MUP-a Sarajevske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tada su ubijeni policajci Adis Šehović i Davor Vujinović, koji su bili u redovitoj ophodnji, a ustrijeljeni su bez upozorenja kada je na njih pucano iz strojnice. Odmah je bilo jasno kako iza ubojstva stoje osobe koje su pokušale ukrasti automobil, a policijska ophodnja ih je u toj nakani omela.

SIPA nije potvrdila identitet osumnjičenog počinitelja koji je uhićen, no lokalni su mediji izvijestili kako je riječ o Milošu Obradovu, osobi poznatoj policiji po krađama automobila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obradov je radi saslušanja privođen i ranije, odnosno odmah nakon ubojstava, zajedno s drugim pripadnicima organiziranih kriminalnih skupina za koje policija zna da stoje iza masovnih krađa automobila u Sarajevu proteklih godina, što je kriminalna aktivnost koja organizatorima krađa donosi na milijune eura.

Prema policijskim statistikama, samo na području Sarajeva u proteklih deset godina ukradeno je više od sedam tisuća automobila, od kojih je pronađena i vlasnicima vraćena tek trećina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi ostali su završili na crnom tržištu odnosno preprodani su uglavnom u Srbiji ili Crnoj Gori, cijeli ili u dijelovima.

VEZANI ČLANCI

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo