potreban veći angažman / Izvješće UN-a: 'Međunarodne akcije smanjit će stakleničke plinove, no potreban je još veći napor'

Image
Foto: newsbar

Oko 75 posto razvijenih država sudjelovalo je u izradi izvješća koje su predložili dužnosnici na sastanku u Varšavi prije dvije godine

30.10.2015.
15:58
newsbar
VOYO logo

Međunarodne akcije čiji je cilj borba protiv klimatskih promjena rezultirat će prilično velikim smanjenjem štetnih stakleničkih plinova, no to nije dovoljno da se povećanje globalne temperature zadrži ispod zadanog cilja, odnosno povećanja koje ne smije biti veće od dva Celzijeva stupnja, stoji u UN-ovu izvješću objavljenom u petak. 

Procjena, koja se temelji na planovima 146 zemalja koje stvaraju 86 posto globalnih stakleničkih plinova, objavljena je mjesec dana prije početka konferencije u Parizu čiji je cilj postići novi dogovor o borbi protiv globalnog zatopljenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je korak naprijed, ali nije dovoljan", rekla je šefica UN-ova odjela za klimatske promjene Christiana Figueres na konferenciji za novinare u Berlinu, dodavši da postoji snažna politička volja da se u Parizu postigne dogovor.

"Dogovor će biti postignut", rekla je Figueres. Oko 75 posto razvijenih država sudjelovalo je u izradi izvješća koje su predložili dužnosnici na sastanku u Varšavi prije dvije godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Figueres je napomenula da se iz izvješća vidi da su se države iznimno angažirale, ali je istaknula i da sve države svijeta moraju učiniti više da bi se ostvario cilj - smanjenje globalnog zagrijavanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo