PODRHTAVANJE ZEMLJE / Jak potres magnitude 6,2 pogodio Novi Zeland: Moguća serija naknadnih manjih potresa

Image
Foto: Guliver/Thinkstock

Potres magnitude 6,2 dogodio se na dubini od 207 km

30.10.2018.
9:12
Guliver/Thinkstock
VOYO logo

Jak potres pogodio je u utorak novozelandski Sjeverni otok, no za sada nema izvješća o većim štetama. Potres magnitude 6,2 dogodio se na dubini od 207 km, oko 35 kilometara jugozapadno od grada Taumarunui na Sjevernom otoku, objavio je na svojoj internet stranici novozelandski Geo Net. 

Potres nije pokrenuo tsunami jer je bio na velikoj dubini i nije imao epicentar u blizini obale, navodi novozelandska geološka informativna agencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar unutarnjih poslova Kris Faafoi kazao je za lokalne medije kako nema izvješća o štetama, no upozorio je da postoje "prilične šanse" za naknadne manje potrese koji obično slijede.

Deseci tisuća ljudi od Aucklanda na sjeveru do Christchurcha na Južnom otoku javilo je GeoNetu da je osjetilo potres koji je trajao 30 sekundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Parlament u glavnom gradu Wellingtonu, udaljenom 360 km, prekinuo je zasjedanje nakon potresa. Ovaj potres jedan je od najsnažnijih koji je pogodio ovu pacifičku zemlju od onog magnitude 7,8, koji je u studenome 2016. pogodio zemlju u blizini Kaikoure.    

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo