EPICENTAR KOD FUKUSHIME / Japan pogodio snažan potres, magnituda je bila 7,1 po Richteru: 'Zastrašujuće! Osjećaj je bio poput vožnje vlakom'

Image
Foto: EMSC

'Osjećao sam neravnotežu, osjećao sam pomicanje poda, i zavjese su se pomicale. Jako čudan osjećaj!', jedan je od brojnih svjedočanstava

13.2.2021.
15:55
EMSC
VOYO logo

Japan je danas pogodio snažan potres, koji je prema prvim informacijama bio magnitude 7,1 po Richteru, javlja EMSC.

“Treslo je 30 – 49 sekundi. Osjećaj bio poput vožnje vlakom. Zastrašujuće”, “Naš se stan jako tresao u Tokiju”, “Osjećao sam neravnotežu, osjećao sam pomicanje poda, i zavjese su se pomicale. Jako čudan osjećaj!”, neka su od brojnih svjedočanstava na stranici EMSC-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potres se dogodio iza 14 sati i zatresao zgrade u prijestolnici. Nema izvještaja o poteškoćama u nuklearnom postrojenju Tokaimura, objavio je javni servis NHK. Meteorološka služba priopćila je da nije izdano upozorenje za cunami. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potres je pogodio Fukushimu tek nekoliko tjedana uoči 10. obljetnice razornog potresa 11. ožujka 2011. koji je poharao sjeveroistok Japana i izazvao masivni cunami koji je doveo do najveće svjetske nuklearne krize u četvrt stoljeća. 

Potres iz ožujka 2011. bio je magnitude 9,0 i izazvao je cunami koji je poplavio nuklearnu elektranu Fukushimu Daiichi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tada je 18.500 ljudi poginulo u poplavama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potresi su česti u Japanu, jednom od seizmički najaktivnijih područja na svijetu. Na Japan otpada petina potresa u svijetu magnitude 6,0 ili jačih. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo