Direkt vas vodi u novu sezonu

Je li Carrie ubila Facu? Zbog 'Seks i grada' strmoglavile se cijene tvrtke bicikla na kojem je Faca dobio srč...

Tvrtka je na kraju objavila oglas u kojem je Faca živ, a mi smo razgovarali sa stručnjacima koji su nam rekli je li pretjerao što je u svojim godinama pedalirao i kako pomoći kod srčanog

Darinka Trgo/ 16.12.2021. u 7:00

Ako još niste pogledali prve epizode novog Seks i Grada, preskočite ovaj tekst, jer bi vas ovo moglo uznemiriti. 

Da. Facu su producenti odlučili ubiti nakon napornog treninga. Dobio je srčani udar vježbajući na sobnom biciklu. "And just like that" - gotovo je. 

"U 90-ima su svi htjeli biti Faca, danas više nitko. Kada govorimo o Faci, on je u puno toga pogriješio u svom načinu života u 90-ima. To je sigurno kumovalo onome što se dogodilo. To i je jedna životna priča. Imamo čovjeka koji se u 50-im, 60-im godinama želi osjećati mladolike i onako kako se prije puno godina osjećao. Ali našu tjelesnu aktivnosti treba prilagoditi našim mogućnostima", kaže nam trener Edin Mehmedović.

Jer, kako nam kaže trener Edo, Facu je ubilo 45 minuta na biciklu. Faca je pio koktele, pušio cigare, jeo odreske... Bio je u riziku od srčanog udara jer je probleme sa srcem imao i u 6. sezoni.

Image
BEZ OMILJENE SAMANTHE

Nakon 11 godina: Zvijezde 'Seksa i grada' ponovno na okupu, fizički potpuno drugačije nego nekad!

Image
BEZ OMILJENE SAMANTHE

Nakon 11 godina: Zvijezde 'Seksa i grada' ponovno na okupu, fizički potpuno drugačije nego nekad!

"Mogla ga je spasiti, do stana je imala 20 minuta,  trebala je zvati hitnu", tako ovu scenu komentiraju gledatelji kojima nije baš jasno zašto Carrie, dok Faca pokazuje znakove života, samo stoji i plače. Je li Faca još mogao biti među nama? Je li ga mogla spasiti? 

Kardiolog Irzal Hadžibegović kaže: "Ovako, kao što smo vidjeli, definitivno nije. Ako se radi o osobi, koja je ranije imala kardiovaskularne bolesti... a znamo da je u ranijim sezonama on imao implataciju stenta...., definitivno ako se dogodi pojava simptoma, koji upućuju da bi se moglo raditi o srčanom udaru, stezajuća jaka bol u prsima koja se difuzno širi po prsištu, koja opet može biti praćena nedostatkom zraka, gubitkom svijesti ono je prvo što radimo je da zovemo Hitnu pomoć". 

Upravo se čita

Image
tri vrste u hrvatskoj

Od ugriza zmije u Hrvatskoj umrle su tri osobe, među njima i beba. Ako vidite otrovnicu, ovo morate znati

A što treba raditi dok Hitna stigne?

"Započeti masažu srca. Da je Carrie to napravila, da je pozvala prvu Hitnu pomoć i da je masirala srce, možda bi on preživio jer bi mu se šansa za to uvelike povećala", rekao je kardiolog Hadžibegović. 

Image
Foto:
Image

(Screenshot)

Svaka treća osoba koja je imala srčani u sljedeće dvije godine ima šansu da mu se to ponovi. A ako se to ponovi, ako zateknemo takvu osobu bez svijesti moramo zapamti dvije brojke - 30 pritisaka na prsni koš i dva upuhivanja na usta spašavaju život.

Srčani nije dobio samo omiljeni lik "Seks i Grada", potom gledatelji, nego su da dobile  dionice kompanije, koja proizvodi sobni bicikl na kojem vježba Faca. Dionice su nakon prikazane epizode pale za 16 posto kao i prodaja sprava za vježbanje.

"Na tržištu postoji veliki broj ulagača, nije to samo jedan ulagač, to su milijuni ulagača koji prikupljaju informacije iz različitih kanala pa tako i ove informacije koje dolaze iz fikcije, iz fiktivnih sadržaja, lažnih vijesti, takvih je pojava često bilo i one mogu uništiti tvrtke",  pojašnjava nam ekonomski analitičar Damir Novotny.

{"RELATED":/4107914}

Stručnjaci vjeruju da će se dionice ove tvrtke brzo oporaviti, baš kao i Faca. Živ je, zdrav je i već promovira fitnes spravu koja ga je dokrajčila. 
U reklami faca razgovara: 
"Odlično izgledaš".
"Tako se i osjećam". 
"Hoćemo li odraditi još jedan krug"?
"Život je prekratak".

Darinka Trgo/ 16.12.2021. u 7:00

Više s weba

Pročitajte još

Image
u londonu

U eksploziji plina poginulo dijete. Susjedi još prije dva tjedna prijavili smrad i vrtoglavicu

Više s weba