Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
izazvao buru

Jedan nastup, puno reakcija. Milanović stao na žulj i političarima BiH: 'Hoće Zoran biti većim Hrvatom od Tuđmana'

Predsjednikove izjave oko Republike Srpske i Milorada Dodika naljutile su Mirsada Hadžikadića, predsjednika Platforme za progres i član Koalicije Država

Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
RTL Vijesti/ 26.1.2022. u 10:52
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nakon kraće šutnje, predsjednik Zoran Milanović čini se uzburkao je brojne vode. Njegove izjave o Ukrajini šokirale su svijet, ali i ministra Grlić Radmana, no one oko susjedne BiH i Milorada Dodika naišle su na kritike i s druge strane državne granice. 

Na svom Facebook profilu naime oglasio se Mirsad Hadžikadić, inače predsjednik Platforme za progres i član Koalicije Država.

Njegovu objavu naslovljenu "MILANOVIĆ POLUPAO LONČIĆE", prenosimo u cijelosti:

"Veliki je izazov zdravom razumu upratiti putanju misli Zorana Milanovića, predsjednika Republike Hrvatske. Definitivno, riječ je o političkom konvertitu koji se u procesu prelaska sa lijevog, na krajnje desni politički spektar, negdje izgubio. A, da proces lutanja nije dovršen, Milanović nas je podsjetio i juče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nekada je govorio kako je 'proslava dana RS-a najgori mogući izabrani datum, nakon kojeg su uslijedili grozni zločini i da slaviti to kao 'sveto začeće' jedne paradržave, nije politički pametno'. Čak je dodao da je 'RS trebalo vojno uništiti'.

Image
brojna pitanja oko rs

Milanović komentirao moguće sankcije Dodiku: 'Tko u ime Hrvatske bude glasao za te sankcije, za mene je izdajnik!'

Danas je izigravao glasnogovornika Milorada Bosanca, na način da bi mu i sam Vučić pozavidio. Kaže da bi svakoga ko bi u Vijeću EU glasao za uvođenje sankcija dotičnom Bosancu, nazvao izdajnikom.

Upravo se čita

Neko bi rekao da se radi o podvojenoj ličnosti. Meni se čini da se radi o čovjeku koji pokušava opravdati suradnju HDZ-a i Milorada Bosanca Hrvatima u Bosni i Hercegovini, a s druge strane, ne izazvati ljutnju tih istih Hrvata koji su etnički očišćeni iz entiteta RS. Čovjeku bez ideologije i etike.

Međutim, činjenica da Zoran Milanović ne poštuje moralne ni ideološke vrijednosti i da mu očito nije jasna ni vlastita ideologija, nije opravdanje i ne daje mu za pravo rigidno miješanje u unutrašnje stvari Bosne i Hercegovine, na način kako to nijedan predsjednik HDZ-a do sada nije činio. Hoće Zoran biti većim Hrvatom od Tuđmana.
Gospodine Milanoviću, svoje frustracije i nacionalističke težnje liječite negdje drugo, ne na Bosni i Hercegovini i njenim građanima", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Podsjetimo, predsjednik Milanović je za svog posjeta Krašu po pitanju sankcioniranja Milorada Dodika rekao: "Ako netko u ime Hrvatske bude glasao za te sankcije, za mene je izdajnik! Onda ću ja predstavljati Hrvatsku u Europskom vijeću, pa nećemo glasati za te sankcije."

Između ostalog istaknuo je i kako poštuje to što RS postoji, da je taj dokument potpisao i Franjo Tuđman. Za Milorada Dodika je rekao da nije bio ratni zapovjednik u vrijeme dok su se tamo ubijali Hrvati i Muslimani. Rekao je za sebe: "Ovo govorim kao predsjednik hrvatske države koja je i nacionalna i etnička država, ako tako hoćete, a tako jest."

RTL Vijesti/ 26.1.2022. u 10:52
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba