surađivao s policijom / Jedanaestogodišnjak razotkrio oca mafijaša: 'Tata je radio što je htio, dilao drogu, pucao, svi u gradu to znaju'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL/Ilustracija

Dječak je bio pripreman da postane mafijaš, no nakon uhićenja oca, vodećeg člana talijanske mafije 'Ndrangheta, počeo je surađivati s policijom

28.9.2015.
12:32
Sanjin Strukic/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Jedanaestogodišnji dječak postao je najmlađi suradnik policije koji istražiteljima  prosljeđuje tajne o kriminalnoj djelatnosti svojeg oca, objavljuju talijanski mediji u ponedjeljak.

Neimenovani dječak sin je 36-godišnjeg Gregoria Malvasa, koji je uhićen u listopadu 2014. pod sumnjom da je bio vodeći član mafije 'Ndrangheta u San Ferdinandu, priobalnom gradu  na vrhu talijanske čizme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moj otac bio je član toga klana", rekao je tužiteljima dječak, a prenosi La Repubblica čije se izvješće oslanja na dokumente povezane s Malvasovim uhićenjem iznesene na sudu prošli tjedan.

"Tata je običavao raditi što je htio unutar svojeg klana, bio je šef čvrste ruke", kazao je dječak. "Naravno, znam što mafijaš radi, dila drogu, puca, to je normalno ...u gradu svi pričaju o 'Ndrangheti, čak i moji stariji prijatelji".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ndrangheta, kojoj je sjedište u  pokrajini Kalabriji, jedna je od glavnih organiziranih kriminalnih skupina u Italiji, uz sicilijsku Cosu Nostru i napuljsku Camorru. Ona je globalni lider u preprodaji droge i pranju novca.

La Repubblica piše da je dječak bio pripreman da postane mafijaš, no nakon očeva uhićenja majka ga je vodila da surađuje s vlastima, jer je nekoliko mjeseci prije pristala biti informator i sa svoje troje djece, koje je dobila u braku s Malvasom, živi na skrivenoj adresi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novine pišu da su istražitelji dobili ključni dokaz - sim karticu dječakova mobitela koji je prije pripadao njegovu ocu i navodno sadržavao inkriminirajuće detalje  o njegovim kontaktima s drugim mafijašima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo