u kopenhagenu / Jedna osoba ozlijeđena u eksploziji ispred porezne uprave: 'Netko je ovo namjerno učinio'

Image
Foto: AP Images

"Netko je ovo namjerno učinio. Nije bila nesreća", rekao je glavni policijski inspektor Jorgen Bergen Skov

7.8.2019.
13:05
AP Images
VOYO logo

Jedna osoba lakše je ozlijeđena u eksploziji ispred porezne uprave u Kopenhagenu u utorak navečer za koju policija navodi da je riječ o namjernom napadu, ali je prerano govoriti o odgovornima. 

U eksploziji su razbijena staklena vrata i prozori i uništena je metalna obloga ispred glavnog ulaza u zgradu u Nordhavnu, sjeverno od centra grada. Policija je zatvorila pristup okolnim ulicama u srijedu ujutro, a osoblju je rečeno da se udalji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Netko je ovo namjerno učinio. Nije bila nesreća", rekao je glavni policijski inspektor Jorgen Bergen Skov na konferenciji za medije. Ne može se još reći tko je odgovoran za eksploziju, dodao je. 

"Pristupili smo ovome vrlo ozbiljno i već sinoć smo pokrenuli široku i sveobuhvatnu istragu. Ne možemo i nećemo prihvatiti takav napad", rekao je Skov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poreznu upravu već je pogodila eksplozija prije 16 godina što je policija tada opisala "vandalizmom", ali dva događaja nisu međusobno povezana, istaknuo je.

Danska ima neke od najviših poreza u svijetu kojima se podupire njezin izdašni sustav socijalne skrbi. Ankete pokazuju da Danci uglavnom plaćaju visoke poreze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ozbiljni napadi i nasilje rijetki su u maloj nordijskoj zemlji s 5,7 milijuna stanovnika koja se ponosi ugledom koji ju prati zbog sigurnosti i socijalne tolerancije.

"Ovo je nečuven i neprihvatljiv čin", napisao je danski ministar poreza Morten Bodskov na svom Twitter profilu nakon što je dobio uvid u, kako kaže, "velika oštećenja na zgradi porezne uprave".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo