KORONAKRIZA / Jesu li videosnimke koje pokazuju kako životinje preuzimaju gradove istinite?

Image
Foto: RTL

Otkako su ljudi u nekom obliku karantene diljem svijeta sve češće se javljaju snimke životinja koje 'preuzimaju' gradove

29.4.2020.
22:00
RTL
VOYO logo

Na društvenim mrežama već tjednima se dijele različite video snimke životinja na ulicama gradova diljem svijeta.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portal Republic World provjerio je činjenice i utvrdio da su mnogi isječci iz snimki životinja koje su se pojavile na ulicama samo djelomično istiniti. Među njima su: 

Klokan koji skače po glavnom gradu Adelaide u Australiji, aligator koji šeta ulicama Južne Karoline u SAD-u, morski lavove u luci Mar Del Plata u Argentini, krdo ovaca koje se igraju u parku u Raglanu u Velikoj Britaniji, skupina jelena u Istočnom Londonu u Velikoj Britaniji i majmuni koji plivaju u bazenu Mumbai.

Pingvini koji trče praznim ulicama Simon's Towna u Južnoj Africi, patke u blizini kazališta u Parizu, puma koja skače na zid u Santiagu u Čileu, vidre u Marina Bayu, kojoti koji šeću plažom u San Franciscu, a slonovi u blizini domova u Kerali u Indiji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane i inače je bez obzira na zatvaranje s obzirom na koronavirus bilo moguće vidjeti smeđeg medvjeda u Kaliforniji, nosoroge u nizinama Terai u Nepalu, divlje svinje u Barceloni, lavove u golf klubu Skukuza, planinske lavove u Coloradu, pa čak i stado slonova na Tajlandu. 

A neke snimke datiraju čak i prije izbijanja koronavirusa poput onih na kojima je pekarij koji trči u Arizoni u SAD-u i datira najmanje iz veljače 2020. godine, prije nego što je uopće uvedena karantena. U mnogim dijelovima svijeta zapravo su životinje opažene kako lutaju ulicama jednostavno zbog manjeg zagađenja i manje buke usred situacije u kojoj se našao svijet zbog koronavirusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo