'Potvrde o vlasništvu' / Jezivi ISIS: žene prodavali kao roblje za 50 dolara

Image
Foto: Ilustracija/AP

U dokumentima pronađenima na teritoriju koji se nalazio pod Islamskom državom, zabilježena je prodaja brojnih žena i djevojčica, koje su prodavali kao prostitutke, supruge ili ropkinje

6.7.2017.
8:25
Ilustracija/AP
VOYO logo

Koalicija koja se bori protiv ISIS-a je nakon osvajanja područja koje se nalazilo pod Islamskom državom, pronašla brojne dokumente, od koje je neke objavio i preveo Aymenn Jawad al-Tamimi, stručnjak za terorizam, piše 24sata.

U jednom od tih dokumenata su vlasti ISIS-a potvrdile kako prodaju mlade žene kao ropkinje, a postoji ih na tisuće sličnih.  Prema istima, sud u Mosulu je 16. kolovoza 2016. godine izdao potvrdu "vlasništva". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PROČITAJTE VIŠE:

>> Europol izdao upozorenje za Balkan: 'Bure baruta' glavna ruta terorista

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Rusi tvrde: 'Ubili smo vođu Islamske države'

>> Objavljen video ISIS-ovog borca u krvavom pohodu na iranski parlament

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Brat Abu al-Zubayr posjeduje ropkinju koja se zove Najma Said Ismail. Ona ima 20 godina, mršava je i visoka 130 centimetara", piše u dokumentu. Prodavač, Abu Man'am je prodaju potvrdio otiskom prsta, a ropkinja je prodana za 1500 dolara

Upada u oči da je dotična visoka tek 130 centimetara, pa se pretpostavlja da je ISIS zamijenio godine te da se radi o vjerojatno puno mlađoj osobi, a vjeruje se da je ISIS u roblje prodavao i curice stare 6, 7 godina. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žene su prodavali u tri kategorije, kao prostitutke, kao supruge i kao ropkinje. Osim njihove dobi i visine se navodi i njihova boja kose i očiju, a tim su dokumentima htjeli dati legitimitet. Cijena od 1500 dolara je prilično visoka, budući da su neke ropkinje prodavali po 50 dolara. Pretpostavlja se da je još oko 3000 žena, djevojka i djevojčica Jezida u ISIL-ovom zarobljeništvu, prenosi 24 sata. 

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo