danas se vraća u SAD / John Kerry tijekom noći ostao u švicarskoj bolnici na promatranju

Image
Foto: AP

Američki državni tajnik se prvotno namjeravao protekle večeri vratiti u SAD, no nakon dodatnih konzultacija odlučeno je da iz predostrožnosti preko noći ostane u bolnici

1.6.2015.
8:04
AP
VOYO logo

Američki državni tajnik John Kerry, koji je u nedjelju slomio bedrenu kost desne noge u nezgodi na biciklu blizu švicarsko-francuske granice, ostao je tijekom noći u bolnici u Ženevi na promatranju, objavio je njegov glasnogovornik.

Kerry se prvotno namjeravao protekle večeri vratiti u SAD, no nakon dodatnih konzultacija odlučeno je da iz predostrožnosti preko noći ostane u bolnici na promatranju te da se u ponedjeljak vrati kući, priopćio je glasnogovornik State Departmenta John Kirby.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je kako je američki državni tajnik unatoč povredi "ostao živoga duha i aktivan" te da je obavio niz telefonskih razgovora, uključujući i onaj s američkim predsjednikom Barrackom Obamom.

Nesreća se dogodila u općini Scionzier u pokrajini Haute-Savoie (Visoka Savoja), u dijelu rute kojom se vozi biciklistička utrka Tour de France, odakle je Kerry (71) helikopterom prebačen u sveučilišnu bolnicu u Ženevi. U nesreći nije sudjelovalo nikakvo vozilo i Kerry nije izgubio svijest, objavljeno je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Američki državni tajnik i iranski ministar vanjskih poslova Mohamad Džavad Zarif počeli su u subotu u Ženevi intenzivne razgovore u sklopu priprema za povijesni sporazum o iranskom nuklearnom programu do kraja lipnja.

Kerry je u nedjelju trebao doputovati u Madrid, u prvi posjet Španjolskoj kao državni tajnik, gdje je trebao potpisati bilateralni obrambeni sporazum, koji će omogućiti SAD-u trajno korištenje zrakoplovne baze Moron kraj Seville.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo