rasistički incidenti postali svakodnevnica / Još jedan ksenofobni ispad u Velikoj Britaniji, ovaj put upućen Hrvatici: 'Idi kući, ti strana pi**o'

Image
Foto: AP
Image
Foto: AP

Jedna od napadnutih je bila i jedna Hrvatica koje je svoje iskustvo ispričala prijateljici, a ona je cijelu situaciju odlučila objaviti na Facebooku

28.6.2016.
17:42
AP
VOYO logo

Ksenofobni incidenti u Velikoj Britaniji nakon Brexita su postali uobičajena stvar, broj rasističkih incidenata skočio je za 400 posto, a osude britanskog premijera Davida Camerona nisu nimalo pomogle stabilizaciji situacije.

Jedna od napadnutih je bila i jedna Hrvatica koje je svoje iskustvo ispričala prijateljici, a ona je cijelu situaciju odlučila objaviti na Facebooku:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stajala sam u trgovini i obavila kratak poziv s mamom, s kojom sam razgovarala na hrvatskom jeziku. Kad sam završila razgovor kraj sebe sam začula "Idi kući, ti strana pičko". 

Jedino što sam uspjela izustiti jest "Oprostite, što ste rekli?", na što mi je čovjek rekao "ništa", okrenuo se i otišao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je čuo što mi se dogodilo, moje 6-godišnje dijete koje priča oba jezika zaključilo je da je bolje da u javnosti više ne govori hrvatski. WTF"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon referenduma i odluke Britanaca da njihova zemlja izlazi iz Europske unije, meta napada ponajviše su Poljaci, Rumunji, Bugari, ali i ostali stranci, javlja Telegraph.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo