'Dragi Bože' / Još jedan skandal u katoličkoj crkvi: budući svećenik uhvaćen u dogovaranju seksa s dječakom

James je priznao krivnju za pokušaj organizacije sastanka s dječakom te za razvijanje veze s njim u svrhu seksualnog zlostavljanja

5.2.2018.
11:08
VOYO logo

Sjemeništarac iz Velike Britanije, James Leigh, mislio je da razgovara s maloljetnim dječakom u dobi od 14 godina putem Grindra, dok je zapravo razgovarao s članovima grupe "Guardians of the North" (čuvari sa sjevera), koji se predstavljaju kao maloljetne osobe kako bi uhvatili pedofile na internetu, javlja Metro.

Grindr je aplikacija koja je usmjerena muškarcima homoseksualne i biseksualne orijentacije, osmišljena kako bi im pomogla upoznati druge muškarce u svojoj okolini. "Guardians of the North" su tako na toj aplikaciji stvorili lažni identitet dječaka u dobi od 14 godina s kojim je Leigh mislio da se nalazi te noći kada je uhvaćen.

James je najprije poricao da je dogovorio sastanak s dječakom i govorio kako ne radi ništa loše kada ga je ekipa uhvatila. Potom je uzeo svoj mobitel, za što je ekipa pomislila da pokušava izbrisati razgovore s dječakom, pa su mu ga oduzeli. 

Upitali su ga kakvu "fascinaciju djecom ima", dok je on odgovorio da je nema i rekao kako ne radi ništa, a potom je shvatio da je uhvaćen i panično rekao: "Dragi Bože!"

Tijekom njihovih razgovora, Leigh je dječaku slao intimne fotografije, a dječaku je, između ostalog, govorio i da se ne tušira, jer on voli "znojne tinejdžere". Za vrijeme dogovaranja sastanka 30-godišnjak je živio u Newcastleu s katoličkim svećenikom, u sklopu svoje obuke za svećenika. 

James je priznao krivnju za pokušaj organizacije sastanka s dječakom te za razvijanje veze s njim u svrhu seksualnog zlostavljanja te je sada u zatvoru.

Dobio godinu dana zatvora i upisan je u registar pedofila, prenosi Metro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo