ranije usmrćen jedan od velikih vođa / Još jedan udarac za Islamsku državu: američki specijalci ubili visokog zapovjednika ISIS-a

Image
Foto: Ilustracija

On je ubijen u specijalnoj operaciji na najvećem sirijskom naftnom polju Omar koje je Islamska država osvojila prošlog srpnja

16.5.2015.
14:39
Ilustracija
VOYO logo

Američki specijalci ubili su visokog zapovjednika Islamske države i zarobili njegovu suprugu u akciji u istočnoj Siriji, priopćio je u subotu Pentagon.

U priopćenju se navodi kako je ubijeni Abu Sayyaf organizirao poslove Islamske države oko nafte, plina i financijskih operacija te je imao značajnu vojnu ulogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubijen je u trenutku kada je napao američke vojnike.

Operaciju u gradu al-Amru odobrio je američki predsjednik Barack Obama, a izvršili su je pripadnici specijalnih postrojbi smješteni u Iraku. Nitko od američkih vojnika koji su sudjelovali u noćnoj operaciji nije ubijen niti ozlijeđen, javila je Bijela kuća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Abu Sayyafova supruga, Umm Sayyaf, osumnjičena je kao članica Islamske države te da je sudjelovala u porobljavanju mladih žena Jezida koje su spašene u američkoj operaciji.

Trenutačno se nalazi u vojnom pritvoru u Iraku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubijen jedan od vođa Islamske države, radi se o 'ministru za naftu'

Sirijska vojska ubila je jednog od vođa Islamske države, zajedno s još 40 militanata u napadu u istočnoj provinciji Deil al-Zor, javili su sirijski državni mediji.

U vijestima na sirijskoj televiziji objavljeno je da se radi o "ministru za naftu" Abu al-Tajm al-Saudiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je ubijen u specijalnoj operaciji na najvećem sirijskom naftnom polju Omar koje je Islamska država osvojila prošlog srpnja.

Sirijski opservatorij za ljudska prava kazao je pak da je dvadesetak pripadnika Islamske države ubijeno u zračnom napadu na naftno polje, među kojima je 12 stranih državljana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo