zadovoljan njegovim radom / Juncker nahvalio Hrvatsku nakon Plenkovićevog govora: 'Hrvatska je primjer i nadahnuće za čežnje Europe u budućnosti'

Image
Foto: AP

Vrlo kritičan bio je Juncker prema balkanskom području što se tiče međudržavnih tenzija

6.2.2018.
10:06
AP
VOYO logo

Hrvatski premijer Andrej Plenković danas je održao govor na sjednici Europskog parlamenta u Strasbourgu

Hrvatski premijer Andrej Plenković održao je u utorak ujutro govor u Europskom parlamentu, a on je pak kao glavni cilj države istaknuo ulazak u schengenski prostor. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nedostajete nam ovdje ali pozdravljamo vaš rad u Hrvatskoj. Hrvatska je primjer i nadahnuće za čežnje Europe u budućnosti. Hrvatska nije nova nego mlada država članica.

Zajedničko djelovanje je još jedan način da se riješe proračunski problemi koji su pred nama, sviđa mi se optimistična retorika gotovo svih šefova država i vlada, međutim Europa ne može preživjeti s ovakvim proračunskim okvirom. Htio bi da se idućih mjeseci dogovorimo o točnim brojevima i ciljevima. Prvo trebamo razgovarati o sadržaju pa onda o brojkama..

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Andrej je naveo nekoliko primjera pametne kohezijske politike. Pelješac, ne znam kako to izgovoriti. To planiramo podržati, kao što podržavamo sve u Dalmaciji..."

Vrlo kritičan bio je Juncker prema balkanskom području što se tiče međudržavnih tenzija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče proširenja Europske unije, svi se sad uzbuđuju jer je stavljen taj datum do 2025. Za Srbiju i Crnu Goru, trebate se odlučiti želite li proširenje. To je problem koji se mora rješiti. To što smo mi ponudili ruku iz EU, čini se da nas samo tu i tamo za prstić dotaknu. Neće doći do pristupanja bilo koje zemlje Zapadnog Balkana dok se ne rješe svi granični konflikti. Ni jednog pristupa nece biti", rekao je Juncker na podiju u Strasbourgu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo