BREXIT / Juncker odgovorio Johnsonu: 'Postojeći dogovor je jedini moguć!'

Image
Foto: AP Images

Johnson je već prije u britanskom parlamentu naglasio kako će tražiti promjenu dogovora

25.7.2019.
20:48
AP Images
VOYO logo

Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker u četvrtak je rekao novom britanskom premijeru Borisu Johnsonu da je dogovor koji je s Bruxellesom postigla njegova prethodnica Theresa May najbolji i jedini moguć, otkrila je glasnogovornica Europske unije. 

Juncker je Johnsonu u telefonskom razgovoru rekao da će EU analizirati sve ideje koje će predložiti Ujedinjeno Kraljevstvo ako budu u skladu sa sporazumom o izlasku, otkrila je Mina Andreeva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvojica čelnika dogovorila su se da će ostati u kontaktu, a Juncker, predsjednik EK na odlasku, rekao je Johnsonu da Komisija ostaje otvorena za razgovore s Britanijom u idućim tjednima, prenosi DPA.

VEZANA VIJEST

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Johnson je još prije u britanskom parlamentu naglasio kako će tražiti promjenu dogovora Therese May s Bruxellesom koji je više puta odbačen u tom parlamentu. 

Otkrio je i da je zadužio Michaela Govea, bivšeg ministra okoliša i velikog zagovornika izlaska iz Europske unije, da pripremi državu na Brexit bez dogovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Johnson je više puta ponovio da će Britanija napustiti EU 31. listopada bez obzira na to hoće li do tada imati sporazum s EU ili ne. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo