Očekuju se akcije / Južna Koreja očekuje provokacije Sjeverne Koreje sredinom listopada

Image
Foto: AP

Nacionalni savjetnik za sigurnost očekuje akcije Pjongjanga oko 10. i 18. listopada

28.9.2017.
9:04
AP
VOYO logo

Južna Koreja očekuje provokativnije akcije Sjeverne Koreje tijekom sljedećeg mjeseca kad se obilježava obljetnica osnutka njezine Komunističke partije i kongresa Komunističke partije Kine, javljaju mediji. 

Na sastanku s predsjednikom Moon Jae-inom u četvrtak, nacionalni savjetnik za sigurnost Chung Eui-yong rekao je da očekuje akcije Pjongjanga oko 10. i 18. listopada no nije dao više pojedinosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"(Chungovo izvješće) također navodi da postoje zabrinutosti u pogledu vojnog sukoba koji bi izazvali slučajni incidenti", rekao je Park Wan-ju, zastupnik i glasnogovornik vladajuće Demokratske stranke.

"Predsjednik je rekao da SAD govori o vojnim i diplomatskim opcijama, no Južna Koreja ne može ponovno prolaziti kroz rat", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napetosti na Korejskom poluotoku pojačale su se zadnjih tjedana kad su sjevernokorejski vođa Kim Jong-un i američki predsjednik Donald Trump izmijenili prijetnje i uvrede zbog nuklearnog programa.

Sjeverna Koreja optužila je Trumpa da je proglasio rat nakon što je upozorio Kimov režim da neće potrajati bude li i dalje prijetio SAD-u i njegovim saveznicima, a ranije je upozorio da će u tom slučajuu Sjeverna Koreja biti totalno uništena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pjongjang je prošle godine izveo šest nuklearnih pokusa, a najveći je bio 3. rujna, i ispalio desetke projektila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo