Nije od njih puno ostalo / Kada lovac postane lovina: Krivolovce na nosoroge pojeli lavovi

Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

Posljednjih godina krivolov na nosoroge je u porastu radi povećane potražnje za njihovim rogovima

6.7.2018.
8:50
PIXSELL
VOYO logo

Najmanje dvojicu krivolovaca na nosoroge zaklali su i pojeli lavovi u rezervatu za divljač u Južnoj Africi. Rendžeri su pronašli ostatke dvojice, možda i trojice muškaraca, u lavljoj nastambi u rezervatu Sibuya u blizini jugoistočnog grada Kenton-on-Sea, piše The Guardian.

Vlasnik rezervata Sibuya Nick Fox rekao je u priopćenju objavljenom na Facebook stranici rezervata da su krivolovci ušli u rezervat u nedjelju kasno navečer ili u ponedjeljak rano ujutro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nabasali su na čopor lavova. To je bio prilično velik čopor pa nisu imali puno vremena. Ne znamo koliko je točno krivolovaca bilo jer od njih nije puno ostalo", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednjih godina krivolov na nosoroge je u porastu radi povećane potražnje za njihovim rogovima u nekim dijelovima Azije. Naime, u Kini, Vijetnamu i na drugim mjestima, vjeruje se da rog nosoroga ima afrodizijačka svojstva.

Rendžeri koji su došli na mjesto događaja, osim ostataka tijela, našli su i lovačku pušku s prigušivačem, dugačku sjekiru i škare za žicu što je oprema koju obično koriste krivolovci na nosoroge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko lavova moralo je biti uspavano kako bi se prikupili ostaci tijela. Policija patrolira područjem u slučaju da je koji od krivolovaca preživio.

Ove godine u tom je području ubijeno sedam nosoroga, a u čitavoj Južnoj Africi u zadnjih deset godina ubijeno je čak 7000 tih veličanstvenih i ugroženih životinja, javlja BBC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo