usred rusije / Otkrili milijarde i milijarde: grupa istraživača otkrila ogromnu svotu novca u poplavljenom rudniku

'Bili smo oduševljeni, ali i tužni u isto vrijeme kada smo saznali da je ovaj novac odavno prošao i da bi količina bila više nego dovoljna za svakoga'

29.5.2017.
8:06
VOYO logo

"Bili smo oduševljeni, ali i tužni u isto vrijeme kada smo saznali da je ovaj novac odavno prošao i da bi količina bila više nego dovoljna za svakoga", riječi su kojima opisuju trenutak kada je grupa nezavisnih istraživača iz Rusije otkrila novac kod poplavljenog rudnika.

Naime, bave se obilaskom napuštenih lokacija iz doba komunizma pa kad su čuli da se ogromna svota sovjetskog novca nalazi zatrpan u blizini Moskve, grupa se bacila na posao. Ispostavilo se da je barem milijarda rubalja nakon raspada SSSR-a završila u poplavljenom rudniku, što je prema tečaju iz 1991. iznosilo više od 33 milijuna dolara, javlja BBC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokalni mještani koji su grupu uputili na lokaciju, desetljećima nisu htjeli prići mjestu jer su bili uvjereni da je ozračeno zbog raketnih testiranja koje su provodili u blizini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkriveno bogatstvo sada je samo gomila papira.

Jedan od istraživača, Anton Aleksejev mislim da je ovo jedno tri ovakva mjesta na kojima su bacane velike količine novca nakon odluke da se raspusti Sovjetski Savez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo