Nasljednik Therese May / Kakav početak kampanje za britanskog premijera: Ministar okoliša priznao da je uzimao kokain!

Zbog otkrića da je Michael Gove prije 20 godina kao novinar konzumirao kokain, droga je ušla među glavne teme

10.6.2019.
19:00
VOYO logo

Službeno je krenula prva faza utrke za nasljednika Therese May na vrućem mjestu britanskog premijera. Svi koji žele preuzeti Konzervativnu stranku, a time i ured u Downing Streetu za predaju kandidature imaju rok do večeras.

Glavni favoriti su bivši i aktualni ministri vanjskih poslova, a početak kampanje obilježava i priznanje aktualnog ministra okoliša da je uzimao kokain.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je ino-ministar i gradonačelnik Londona, a sada puca na najvišu političku funkciju na Otoku. No, Boris Johnson zasad je škrt na riječima u kampanji za mjesto premijera, za razliku od ostalih kandidata.

"Bez Brexita neće biti konzervativne vlade"

"Bez Brexita neće biti konzervativne vlade, a možda ni Konzervativne stranke. Tko isporuči Brexit pobijedit će na sljedećim izborima za Konzervativnu stranku, ali bez Brexita niti jedan konzervativni premijer ne može pobijediti", kazao je britanski ministar vanjskih poslova, Jeremy Hunt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviše šanse da preuzme uzde Brexita od Therese May ima dakle Boris Johnson, koji čak nudi da neće platiti dug od Brexita Europskoj uniji, a bogatašima obećava porezne olakšice. Uz njega, kojeg podržava i Donald Trump, tu je i niz ministara. Michael Gove, ministar okoliša, zatim Jeremy Hunt i Sajid Javid, ministri vanjskih i unutarnjih poslova, pa Matt Hancock, ministar zdravstva, i Dominic Raab, bivši glavni pregovarač za Brexit.

"Potrebno nam je novo vodstvo i to vodstvo koje treba biti hrabro, prožeto dozom tvrdoglavog optimizma. Ovo je prekretnica u našoj povijesti, na rubu smo značajnih promjena", rekao je bivši britanski ministar za Brexit, Dominic Raab.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gove je bio novinar i uzimao je kokain

Ali, kao i u svakoj kampanji, kandidati izvlače prljavo rublje, pa je tako otkriveno da je ministar okoliša Michael Gove prije 20 godina kao novinar konzumirao kokain. Pa je droga odjednom ušla među glavne teme.

"Svatko tko uzima drogu A kategorije mora razmisliti o tom lancu opskrbe koji dolazi iz Kolumbije, recimo do Chelseaja, te o broju života koji su usput uništeni", istaknuo je britanski ministar unutarnjih poslova, Sajid Javid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do večeras svatko od kandidata mora se službeno prijaviti u utrku, uz potporu najmanje osmero zastupnika u parlamentu. Svi će imati istu zadaću.

"Moramo isporučiti Brexit, a kao stranka moramo ponovno pridobiti glasače koji su glasali za stranku Brexit, jer ga mi još nismo ostvarili", kazao je britanski ministar zdravstva, Matt Hancock.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko god pobijedi, neće mu biti lako kako je zorno pokazala Theresa May, koja na mjestu premijerke formalno ostaje do izbora nasljednika u srpnju.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo