''leteći objekt" / Kako ruski mediji izvještavaju o padu letjelice u Zagrebu? Tvrde da je lansirana iz Ukrajine i da je bila pokvarena

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Citirane su i izjave nekih svjedoka koji su opisali sinoćnju scenu, posebice svjedočenja o "neugodnom mirisu"

11.3.2022.
17:07
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Ruski mediji izvještavaju o tome kako je u hrvatski glavni grad pao "neidentificirani leteći objekt". O dronu koje pao u Zagrebu pisala je i TASS, ruska novinska agencija. Dron lansiran s teritorija Ukrajine srušio se u petak na Krimu, rekao je izvor u tijelima za provođenje zakona za TASS.

"Danas su zabilježena dva slučaja ukrajinske upotrebe bespilotne letjelice Tu-141 Strizh razvijene u SSSR-u", rekao je izvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvi se srušio u blizini grada Krasnoperekopska (Republika Krim), drugi - u Zagrebu (Hrvatska), preletjevši preko 700 km", kazao je izvor za TASS.

Nepoznati predmet pao je na tlo u blizini studentskog doma izazvavši snažnu eksploziju koja je rezultirala velikim kraterom, a oko jedan sat iza ponoći na mjesto događaja stigla je vojna policija koja je ogradila područje, piše Komsomolskaya Pravda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ruski novinari pisali o događaju navodeći izjave hrvatskih medija i političkih lica, a naveli su i da s jednog od padobrana visi "nepoznat predmet" koji se trenutno ispituje, dok područje uz jezero Jarun i korito rijeke Save pretražuje policija. Citirane su i izjave nekih svjedoka koji su opisali sinoćnju scenu, posebice svjedočenja o "neugodnom mirisu". 

Image
TEHNIKA IZ DRUGOG DOBA /

Analitičar za RTL.hr: 'Pričalo se da je Ukrajina takve dronove prije nekoliko godina izvadila doslovno iz muzeja'

Image
TEHNIKA IZ DRUGOG DOBA /

Analitičar za RTL.hr: 'Pričalo se da je Ukrajina takve dronove prije nekoliko godina izvadila doslovno iz muzeja'

Kako navodi Kosmosloskaya Pravda, na hrvatskim društvenim mrežama pojavile su se razne informacije pa tako neki spekuliraju o padu meteorita, dok drugi vjeruju kako je riječ o svemirskom brodu ili satelitu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema američkom vojnom stručnjaku Tyleru Rogoveyju, pali objekt je, zapravo, izviđački UAV Tu-141 Strizh, razvijen još u sovjetsko vrijeme, navodi ovaj ruski portal.

Kako je objašnjeno, takvi su uređaji u službi 321. zasebne eskadrile bespilotnih izviđačkih zrakoplova, sa sjedištem u regiji Odessa. Prema riječima stručnjaka, bespilotna letjelica "mora biti ozbiljno u kvaru i prešla je cijeli teritorij Mađarske ili dijelove susjednih zemalja te u Hrvatsku iz Ukrajine, iako od granice do Zagreba ima 560 kilometara".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo