pronađen sef s gotovinom / Kaos u izbjegličkom centru u Berlinu: uhićene dvije osobe zbog primanja mita

Image
Foto: AP

Istražitelji su proveli četiri premetačine u četvrtak, posebice u sjedištu Lagesca. Među raznima dokumentima i elektronskom opremom su našli sef s više od 51.000 eura u gotovini

25.2.2016.
21:44
AP
VOYO logo

Dvije osobe su uhićene u četvrtak u Berlinu u sklopu istrage korupcije uprave zadužene za registraciju migranata u njemačkoj prijestolnici, Lageso koja je već kritizirana zbog kaotične uprave, objavilo je državno odvjetništvo.

Istraga je usmjerena na četiri osumnjičene osobe, šefa službe Lagesca (48) i šefa berlinske zaštitarske tvrtke, koji su obojica privedeni i još dvojicu djelatnika iste tvrtke koji su pušteni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osoblje Lagesca je osumnjičeno da je u više navrata prošle godine primilo iznose od 5.000 do 10.000 eura po osobi od šefa zaštitarske tvrtke, objašnjava državno odvjetništvo u priopćenju.

Osoblje je moralo jamčiti da će pri dodjeli uprava izbjegličkih centara ti budući voditelji povjeriti nadzor tih centara poduzeću koje je platilo mito, navodi tužiteljstvo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istražitelji su proveli četiri premetačine u četvrtak, posebice u sjedištu Lagesca. Među raznima dokumentima i elektronskom opremom su našli sef s više od 51.000 eura u gotovini. Lagesco, obvezni prolaz za tražitelje azila u Berlinu bio je sa svih strana kritiziran.

Bivšeg šefa Franza Allera je u prosincu potjerala socijaldemokratska uprava Berlina, što je konzervativna oporba nazvala "javnim pogubljenjem".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemačka je u 2015. primila 1,1 milijun tražitelja azila ili pet puta više nego 2014.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo