oporavljao se od loma noge / Kerry napustio bolnicu, priključuje se pregovorima s Iranom krajem lipnja

Image
Foto: AP Images

Ključno pitanje nakon Kerryjeva pada s bicikla u Alpama bilo je hoće li on utjecati na pregovore s Iranom

13.6.2015.
9:49
AP Images
VOYO logo

Američki državni tajnik John Kerry (71) u petak je napustio bolnicu gdje se oporavljao od loma desne noge koji je zadobio krajem svibnja u padu s bicikla u Francuskoj, te je u svom prvom javnom nastupu najavio kako će se krajem lipnja u potpunosti posvetiti pregovorima vezanim za iranski nuklearni program.

"U potpunosti ću biti uključen u te pregovore. I sada sam. Nisam propustio ništa. U pravo ću vrijeme otputovati tamo kako bih utjecao na kritične trenutke u pregovorima. Sada je pred nama mnogo posla", izjavio je Kerry koji se namjerava uključiti u pregovore s Iranom nakon strateških i gospodarskih razgovora s Kinom koji su zakazani od 22. do 24. lipnja u Washingotnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon toga krećem u posljednju fazu razgovora s Iranom", dodao je Kerry prilikom napuštanja bolnice.

Ključno pitanje nakon Kerryjeva pada s bicikla u Alpama bilo je hoće li on utjecati na pregovore s Iranom u kojima šest velikih svjetskih sila pokušava postići dovor s Iranom kako bi on izmijenio svoj nuklearni program u zamjenu za ublažavanje gospodarskih sankcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SAD i njezine saveznice sumnjaju kako Iran koristi svoj civilni nuklearni program kako bi prikrio razvoj svog nuklearnog oružja, dok Iran opovrgava takve sumnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo