Završile u moru / Kim Jong Un opet pokazuje mišiće Trumpu: Sjeverna Koreja ispalila rakete prvi put nakon 2017.

Image
Foto: AP Images

Rakete su letjele 70 do 200 km, a zvršile su u Japanskom moru

4.5.2019.
8:30
AP Images
VOYO logo

Sjeverna Koreja je u subotu ispalila "nepoznatu raketu kratkog dometa" ili više njih u Japansko more, priopćio je južnokorejski vojni vrh, javljaju novinske agencije.

Pjongjang je "ispalio raketu iz Wonsana, na istočnoj obali, u smjeru istoka, danas oko 9.06 sati (2.06 sati po srednjoeuropskom vremenu)", navodi se u priopćenju južnokorejske vojske. Južna Koreja i Sjedinjene Države "analiziraju pojedinosti u vezi s tom raketom", dodala je, prenosi France Presse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjeverna Koreja je u subotu ispalila nekoliko raketa kratkog dometa s istočne obale, priopćila je južnokorejska vojska, što je prvo ispaljivanje rakete od 2017. dok pojačava pritisak na Washington nakon neuspjeha nuklearnog summita, javlja Reuters.

Rakete su letjele 70 do 200 km, objavila je poslije južnokorejska vojska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je prvo ispaljivanje rakete nakon studenog 2017. kada je Sjever ispalio interkontinentalnu balističku raketu (ICBM) i objavio da je dovršio ustroj nuklearnih snaga i pružio Jugu i SAD-u ruku pomirenja.

Njegov vođa Kim Jong-un je obećao da više neće ispitivati atomsko oružje ni ICBM-ove, ali je Sjever nakon toga ipak provodio ispitivanje oružja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kim je sudjelovao na dvama summitima s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom, drugi se održao u veljači u Vijetnamu, ali ni na jednom nije ostvaren pomak u gašenju sjevernokorejskog nuklearnog programa zbog neslaganja u vezi sa zatvaranjem nuklearnih postrojenja i ukidanjem sankcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo