blindirani S600 Pullman / Kim u Hanoi dovezao luksuzni Mercedes: Jesu li time prekršene UN-ove sankcije?

Image
Foto: AP Images

Kim je automobil dovezao iz Sjeverne Koreje, što se može protumačiti kao kršenje sankcija koje zabranjuju trgovinu luksuznim proizvodima s tom državom

26.2.2019.
21:38
AP Images
VOYO logo

Otprije je poznato da sjevernokorejski vođa Kim Jong Un obožava Mercedesove limuzine, strast koju je dijelio s preminulim ocem Kim Jong Ilom i djedom Kim Il Sungom.

U utorak je to potvrdio kada se Kim iskrcao iz vlaka kojim je preko Kine proputovao 4000 kilometara do grada Dong Danga na vijetnamskoj granici i potom ušao u blindirani S600 Pullman kojim se odvezao u Hanoi gdje će se sastati s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mercedesove limuzine koriste brojni svjetski državnici.

Vjetnamski mediji prenose da je Kim svoj omiljeni automobil dovezao iz Sjeverne Koreje, što se može protumačiti kao kršenje UN-ovih sankcija koje zabranjuju trgovinu luksuznim proizvodima s tom državom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Kim doputovao u Hanoi na summit s Trumpom

Image

Kim doputovao u Hanoi na summit s Trumpom

Kim, koji će Trumpom razgovarati u srijedu i u četvrtak, koristio je blindirane Pullmane i prilikom njegovih povijesnih summita s Trumpom u Singapuru i s južnokorejskim predsjednikom Moonom Jaeom Inom na korejskom poluotoku.

Na sastanak s američkim državnim tajnikom Mikeom Pompeom u Pyongyangu dovezao se u Rolls-Royceu, pa su se pojavila nagađanja da Mercedes više nije Kimov omiljena marka vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pisanju južnokorejskog lista Chosun Ilbo iz listopada, Kim je više od četiri milijarde dolara potrošio na luksuzne automobile, stove i nakit otkako je došao na vlast krajem 2011.

Daimler sa sjedištem u Stuttgartu više je puta opovrgnuo da Kimu prodaje Mercedese. "Daimler ne posluje sa Sjevernom Korejom više od 15 godina i strogo se drži američkih i europskih propisa", priopćila je kompanija u utorak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo