Uskoro sastanak? / Kina otvorena za nove trgovinske pregovore s SAD-om

Image
Foto: AP Images/Shutterstock

Američki predsjednik Donald Trump nekoliko je puta kazao da se priprema za susret s kineskim predsjednikom Xi Jinpingom

10.6.2019.
12:04
AP Images/Shutterstock
VOYO logo

Kina je otvorena za nove trgovinske pregovore s Washingtonom, no ne najavljuje ništa glede mogućeg susreta kineskih i američkih čelnika na forumu G20 ovog mjeseca, priopćilo je kinesko ministarstvo vanjskih poslova u ponedjeljak.

Američki predsjednik Donald Trump nekoliko je puta kazao da se priprema za susret s kineskim predsjednikom Xi Jinpingom u sklopu susreta G20 u Osaki koncem lipnja, no Kina to nije potvrdila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Američki ministar financije Steven Mnunchin rekao je u subotu kako susret čelnika ima neke paralele sa sastankom na vrhu u Buenos Airesu prošloga prosinca, nakon kojeg je Washington odgodio povećanje carina, a dvije strane nastavile pregovore.

Geng Shuang, glasnogovornik kineskog ministarstva vanjskih poslova, obraćajući se za medijima u Pekingu, ponovno nije potvrdio takav susret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No Geng i Kina su primijetili kako je američka strana nedavno u više navrata istaknula kako se nada susretu Trumpa i Xi Jinpinga.

"Ukoliko o tome bude konkretnih vijesti, Kina će to obznaniti na vrijeme", rekao je Geng.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glede trgovinskog spora i pregovora, pozicija Kine je vrlo jasna, dodao je.

"Kina ne želi sudjelovati u trgovinskom ratu, ali ga se i ne boji. Ukoliko američka strana želi imati ravnopravne razgovore, tada su naša vrata otvorena. Ukoliko američka strana inzistira na eskaliranju trgovinskih napetosti, mi ćemo čvrsto odgovoriti i boriti se do kraja", rekao je Geng.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo