Napetost na korejskom poluotoku / Kina upozorava: 'Rat zbog Sjeverne Koreje mogao bi izbiti svakog trena'

Image
Foto: AP Images

U subotu se u Sjevernoj Koreji obilježava 'Dan sunca', te se vjeruje da bi tada mogli testirati novo nuklearno oružje, usprkos UN-ovim sankcijama.

14.4.2017.
11:43
AP Images
VOYO logo

"Rat zbog Sjeverne Koreje mogao bi izbiti svakog trena " upozorava Kina.

Naime, postoji bojazan da bi se Sjeverna Koreja mogla upustiti u novo testiranje nuklearnog oružja, ili lansirati nove rakete, kako bi prkosila sankcijama Ujedinjenih naroda i upozorenjima od strane Sjedinjenih Američkih Država, piše britanski The Independent. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PROČITAJTE VIŠE:

>> Tokio strahuje da bi Pjongjang mogao lansirati raketu sa sarinom 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> 'Dan sunca' u Sjevernoj Koreji: planiraju detonirati nuklearnu bombu 

U subotu se u Sjevernoj Koreji obilježava 'Dan sunca', to jest 105. godišnjica rođenja utemeljitelja države, Kim Il-Sunga, a vjeruje se kako će tada testirati novo nuklearno oružje, protivno UN-ovim sankcijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, potpredsjednik SAD-a, Mike Pence, će u nedjelju boraviti u Južnoj Koreji, kako bi pokazao da SAD pruža podršku toj zemlji i da su je spremni štititi od sjevernokorejske agresije.

Kineski je ministar vanjskih poslova Wang Yi rekao da je potrebno smiriti situaciju na korejskom poluotoku prije nego li bude prekasno. Također, ranije je zamjenik ministra vanjskih poslova Sjeverne Koreje optužio Donalda Trumpa zbog podignutih tenzija u zemlji, te je za njih okrivio njegove agresije na Twitteru i njegovu pojačanu vojnu aktivnost na poluotoku, rekavši da je Amerika postala "mnogo agresivnija" pod njegovom vladavinom nego što je bila za vrijeme predsjedavanja Baracka Obame, piše The Independent.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo