Stižu i kazne / Kina započela novu kampanju 'čišćenja' interneta

Image

Kampanjom će se izložiti i kazniti internetske stranice zbog "ilegalnih i kriminalnih aktivnosti"

12.6.2019.
21:21
VOYO logo

Kina je započela kampanju čišćenja interneta, objavili su državni mediji u srijedu o novom valu cenzure u sklopu kojeg je blokirano još stranih medija i korisničkih računa na društvenim mrežama.

Čišćenje su u svibnju započeli administracija za kibernetski prostor, ministarstvo za informacijske tehnologije, ured za javnu sigurnost i regulator tržišta, a trajat će do kraja godine, piše državna novinska agencija Xinhua.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kampanjom će se izložiti i kazniti internetske stranice zbog "ilegalnih i kriminalnih aktivnosti", "neispunjavanja svojih obaveza" poštivanja sigurnosnih mjera ili krađe osobnih informacija, dodaje ta agencija. 

Kampanja je uslijedila nakon niza gašenja i blokiranja internetskih stranica i korisničkih profila na društvenim mrežama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od prošlog vikenda nisu dostupni mediji poput Washington Posta i Guardiana i time se pridružili i listi blokiranih stranicama među kojima je i Reuters. 

Kineski financijski medij Wallstreetcn.com u ponedjeljak je objavio da je ugasio svoju internetsku stranicu i mobilnu aplikaciju na zahtjev vlasti, no nije otkriveno koja pravila je prekršio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gase se i profili na društvenim mrežama koji objavljuju politički osjetljiv materijal ili financijske vijesti. 

Vlasti su u studenom objavile da su ugasile 9,8 tisuća adresa koje su objavljivale senzacionalistički, vulgaran ili politički štetan sadržaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo