istok sirije / Koalicija protiv Islamske države opovrgava smrtonosne napade na Deiz Ezor u kojem je poginulo 14 civila

Image
Foto: AP

'Izjave prema kojima je koalicija u napadu navodno ubila 14 civila u Deiz Ezoru su netočne', kazao je glasnogovornik međunarodne koalicije pukovnik Ryan Dillon

24.10.2017.
10:33
AP
VOYO logo

Međunarodna koalicija protiv džihadista predvođena Washingtonom opovrgnula je u utorak da je izvela smrtonosne zračne napade prethodnog dana na sirijski grad Deir Ezor koji je pod kontrolom sirijskog režima ali u kojem je Islamska država još uvijek prisutna.

Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR) objavio je da su u ponedjeljak navečer zračni napadi bili usmjereni na četvrt koju drži režim Bašara al-Asada u Deir Ezoru, na istoku Sirije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tim "neidentificiranim" napadima ubijena su 22 civila i moguće je da je ciljana kriva meta, dodaje SOHR.

Lokalni dužnosnik sirijskog režima i državna televizija optužili su međunarodnu koaliciju predvođenu SAD-om da je izvela te napade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ti izvori kažu da je poginulo 14 osoba, a da je bilo 30 ranjenih.

"Izjave prema kojima je koalicija u napadu navodno ubila 14 civila u Deiz Ezoru su netočne", kazao je glasnogovornik međunarodne koalicije pukovnik Ryan Dillon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prorežimske snage uz podršku Rusije vode operacije u gradu Deir Ezoru, a koalicija ne pruža nikakvu podršku prorežimskim operacijama", dodao je glasnogovornik.

Sirijske režimske snage vode ofenzivu kako bi u potpunosti preuzele kontrolu nad Deir Ezorom. Najveći dio grada je već pod njihovom kontrolom, a IS drži još nešto manje od deset posto, ocjena je SOHR-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo