odmah su otpušteni / Kod vozača koji rade za Europski parlament pronađeni propagandni CD-ovi ISIL-a

Image
Foto: AP/Arhiva

Njemački tjednik Der Spiegel tvrdi da su kod dvojice vozača pronađeni CD-ovi, no dužnosnik tvrtke koja je osiguravalavizače kaže kako je to laž

17.4.2016.
9:25
AP/Arhiva
VOYO logo

Propagandni CD-ovi organizacije Islamska država pronađeni su među osobnim stvarima dvojice vozača koji rade za Europski parlament u Bruxellesu i Strasbourgu, koji su otpušteni, piše u subotu njemački tjednik Der Spiegel.

Tjednik koji se poziva na izvore bliske slučaju uspostavlja vezu između nedavne odluke Europskog parlamenta da više ne koristi usluge privatnih tvrtka za prijevoz zastupnika, već da izravno zaposli vozače. Rezoluciju o tome su ovog tjedna izglasovali eurozastupnici u Strasbourgu. Tema je sporna među zastupnicima jer vlastiti vozači će za 50 posto povisiti troškove prijevoza, na oko 10 milijuna eura godišnje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali Europski parlament objašnjava tu promjenu sigurnosnim razlozima dok Der Spiegel sumnja da slučajevi dvojice vozača nisu izlorani.

"Europski parlament ne komentira sigurnosna pitanja", reagirala je glasnogovornica u Bruxellesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona  je precizirala da se za proračun 2017. uključuje 110 radnih mjesta vozača, što će se izglasavati u jesen. Objasnila je da su dva razloga te promjene. Prvi je veća socijalna sigurnost vozača, a drugi što žele znati tko za njih radi i tko ulazi u zgrade u Bruxellesu i Strasbourgu.

Prema jednom dužnosniku tvrtke Birtibin Limousines, koja je osiguravala vozače za parlament u Strasbourgu i djelomično za Bruxelles, "niti jedan vozač nije otpušten," i nikad ništa nije pronađeno u njihovim automobilima. On tvrdi da su informacije Der Spiegela laži. Ta kompanija sa sjedištem u Parizu ima 85 automobila u Strasbourgu i 35 u Bruxellesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo