Član Predsjedništva BiH / Komšić: Hrvatska se ne treba miješati u izmjene izbornog zakona BiH

Image
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić ocijenio je u ponedjeljak kako se Hrvatska ne bi trebala miješati u to kako će BiH izmijeniti svoj izborni zakon

28.9.2020.
23:08
Armin Durgut/PIXSELL
VOYO logo

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić ocijenio je u ponedjeljak kako se Hrvatska ne bi trebala miješati u to kako će BiH izmijeniti svoj izborni zakon a istodobno je neizravno kritizirao predsjednika SDA Bakira Izetbegovića jer je o tome pristao razgovarati u Zagrebu s hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem. 

"Pogrešno je da se u Zagrebu legitimira priča o unutarnjim temama BiH. Šta Hrvatska ima s izmjenama izbornog zakona u BiH?", kazao je Komšić za TV Federacije BiH (FTV).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je kako je po njegovu sudu potpuno loša odluka pozivati na razgovore stranačke dužnosnike kao predstavnike naroda dodajući kako osobno nikad ne bi pristao sudjelovati u takvoj vrsti komunikacije.

Image
SASTANAK U BANSKIM DVORIMA /

Čović u Zagrebu: 'Bez jednakopravnosti Hrvata u BiH ona neće funkcionirati'

Image
SASTANAK U BANSKIM DVORIMA /

Čović u Zagrebu: 'Bez jednakopravnosti Hrvata u BiH ona neće funkcionirati'

"Pogotovo ne bih nikome dao pravo da se tutorski ponaša prema BiH. Drugi su to sebi dopustili", kazao je Komšić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potvrdio je kako ga je uoči odlaska u Zagreb Izetbegović informirao o planiranom sastanku s Plenkovićem te kako je čelniku najveće bošnjačke stranke preporučio neka pazi o čemu razgovara te da ima na umu kako u Zagreb ide kao "čelnik stranke a ne jednog naroda".

"Oni nas očevidno strateški promatraju kao teritorij a ne kao državu, daju sebi za pravo koje teme će otvarati i drže BiH u jednoj vrsti političke i ekonomske ovisnosti o onome što Zagreb hoće. Srbi i Hrvati nisu stoka da ih uvodiš i izvodiš, nit' je BiH staja da se netko uvodi i izvodi. Otkud ikome ideja da jedan čovjek priča uime hrvatskog naroda. Otkud to da Dodik predstavlja srpski narod?", kazao je Komšić koji se odlučno protivi izmjenama izbornog zakona na način na koji to želi HDZ BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komšićeva stranka Demokratska fronta (DF) dio je vladajuće većine u BiH kao partner SDA a najveća bošnjačka stranka poziva se upravo na stajališta DF-a kada odbija zahtjeve HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo