UPOZORIO NA RETROGRADNE SNAGE / Komšić predočio francuskom veleposlaniku koliko se građana priključilo Islamskoj državi

Bosna i Hercegovina uspješno sudjeluje u borbi protiv terorizma i ekstremizma

8.11.2019.
20:57
VOYO logo

Predsjedajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić predstavio je u petak u Sarajevu francuskom veleposlaniku broj državljana koji su otišli boriti se na stranu terorističke organizacije Islamske države te koliko bi ih se trebalo vratiti. Učinio je to nakon što je francuski predsjednik Emmanueal Macron izjavio da je BiH tempirana bomba zbog povratka džihadista u Bosnu, što je izazvalo osude bošnjačkih dužnosnika i stranaka.

Kako je priopćeno iz Predsjedništva BiH, Komšić je upoznao veleposlanika
Guillaumea Roussona s podacima kojima raspolaže Bosna i Hercegovina i partnerske zemlje o broju osoba koje su se nalazile ili se još nalaze na stranim ratištima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Predsjedavajući Komšić istaknuo je da Bosna i Hercegovina uspješno sudjeluje u borbi protiv terorizma i ekstremizma, čemu mogu svjedočiti i ocjene partnerskih zemalja“, navodi se u priopćenju.

Komšić je francuskog veleposlanika izvijestio i o broju procesuiranih povratnika sa stranih ratišta te da u Bosni i Hercegovini posljednjih godina nema terorističkih napada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bošnjački član Predsjedništva Šefik Džaferović u petak je ustvrdio kako je Macronova izjava o BiH kao "tempiranoj bombi" zbog povratka džihadista potpuno neutemeljena.
„Neke retrogradne političke snage iz BiH i susjednih zemalja voljele bi da BiH ima ovu vrstu problema i voljele bi da je BiH tempirana bomba zbog povratnika sa stranih ratišta. Na njihovu žalost, to nije tako. Oni onda računaju, te retrogradne snage, da će lakše u takvom ambijentu, kod takve predstave BiH u očima međunarodne zajednice, moći lakše završiti i ostvariti svoje nedopustive ciljeve. To je suština i mislim da je predsjednik Macron o tome trebao više voditi računa“, rekao je Džaferović.

Istup francuskog predsjednika kritizirala je i Naša stranka ističući da je njegova izjava ''opasna i neodgovorna'' te da je upravo to glavno oružje populista ekstremne desnice kojom se širi strah od drugih.

Prema nedavnim tvrdnjama ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića u BiH se iz Sirije i Iraka treba vratiti oko 100 muškaraca te 160 žena i djece koji se nalaze u zarobljeničkim logorima nakon sloma Islamske Države. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo