vandalizam kod prijedora / Komšić: 'Uništavanje spomen-obilježja Hrvatima Briševa čin mržnje prema povratnicima'

Image
Foto: Armin Durgut/HaloPix/PIXSELL

Komšić je istaknuo kako se više nikada na ovim prostorima ne smiju ponoviti nikakvi masovni zločini

28.5.2019.
15:44
Armin Durgut/HaloPix/PIXSELL
VOYO logo

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić najoštrije je u utorak osudio uništavanje spomen-obilježja Hrvatima ubijenim u selu Briševo kod Prijedora 1992. godine, nazvavši to "činom mržnje" usmjerenom protiv povratničke zajednice u Republici Srpskoj.

U priopćenju iz ureda hrvatskog člana Predsjedništva BiH podsjećaju kako je Briševo kod Prijedora simbol stradanja Hrvata na području današnje RS riječ je o žrtvama, a koje su pripadnici vojske bosanskih Srba ubili na početku agresije na BiH 1992. godine u sklopu projekta etničkog čišćenja Bošnjaka, i Hrvata, kao i ostalih građana nesrpske nacionalnosti s tih područja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Član Predsjedništva BiH Komšić je pozvao vlast i policiju RS-a da u najkraćem mogućem roku pronađu izvršitelje ovog nedjela. U protivnom, smatrat će da je ovo čin koji ima za cilj poslati poruku da Hrvatima nije mjesto u tome entitetu", stoji u priopćenju.

Komšić je istaknuo kako se više nikada na ovim prostorima ne smiju ponoviti nikakvi masovni zločini dodajući kako "ne razumije višedesetljetnu šutnju" dužnosnika koji sebe predstavljaju legitimnim predstavnicima Hrvata o zločinima koji su počinjeni nad Hrvatima Prijedora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo