Više od 1000 oboljelih / Koronavirus hara i Amerikom: 'Ne možemo raditi stvari kao prije. Ovo što je u New Yorku je fenomen'

Image
Foto: AP Images

Nacionalna garda bit će raspoređena kako bi se očistile škole i javni prostori kao i da dostave hranu

11.3.2020.
9:21
AP Images
VOYO logo

U Sjedinjenim Američkim Državama više je od 1000 potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom. U New Rochelleu u New Yorku poslana je nacionalna garda u žarište koronavirusa kako bi zaraženima dostavili hranu.

Država New York ima 173 aktivnih slučajeva što je najviše u SAD-u, a 108 ih je u okrugu Westchester u kojem se nalazi New Rochelle. No, što se točno događa u New Yorku? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjeruje se kako New Rochelle koji ima samo 77.000 stanovnika ima dvostruko više zaraženih od New York Cityja koji ima 36 potvrđenih slučajeva. "To je fenomen", rekao je guverner New Yorka Andrew Cuomo.

Sinagoga koja je u središtu epidemije New Rochellea te je oko 1000 ljudi povezano s njom u karanteni. Škole, mjesta okupljanja i tvrtke u žarištu virusa bit će zatvorene dva tjedna. Službenici će također postaviti lokalnu bolnicu za testiranje na koronavirus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nacionalna garda bit će raspoređena kako bi se očistile škole i javni prostori kao i da dostave hranu. No, guverner Cuomo naglasio je da u gradu neće biti ograničenja putovanja.

"Ne možemo raditi stvari kao prije"

U SAD-u je od posljedica koronavirusa umrlo 29 osoba. Direktor Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti dr. Anthony Fauci pozvao je Amerikance da počnu ozbiljno shvaćati rizik od infekcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Željeli bismo da zemlja shvati da kao nacija ne možemo raditi stvari koje smo radili prije nekoliko mjeseci", rekao je on na brifingu u Bijeloj kući.

Visoki medicinski troškovi čine virus posebno problematičnim - mnogi Amerikanci izbjegavaju posjete liječniku zbog troškova. Drugi problem je nedostatak plaćenog bolovanja, kao i strah od broja dostupnih testova, piše BBC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Donald Trump nije se testirao na koronavirus iako je posjetio prošli mjesec konferenciju na kojoj je sudjelovao zaraženi pojedinac.

Trumpa i neke njegove kolege republikance optuživali su za rasizam zbog toga što su bolest označavali kao "kineski virus" i "virus Wuhan".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ekonomisti kažu da izbijanje koronavirusa predstavlja najveći rizik za američko gospodarstvo u više od desetljeća, ali za sada nije jasno odgovara li alat koji se mobilizira.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo