Odolijeva 2,5 godine / Koronom se zarazio i američki glavni virolog Anthony Fauci. Savjetnik predsjednika Bidena dobro se drži

Image
Foto: AP
Image
Foto: AP

U prosincu, kad je komentirao eksplozivno širenje Omikrona, glavni savjetnik predsjednika SAD-a za medicinu predvidio je i ovo i još neke stvari

15.6.2022.
22:02
AP
VOYO logo

Glavno lice američke borbe protiv pandemije COVID-a Anthony Fauci pozitivan je na novi koronavirus, objavio je USA Today.

81-godišnji top virolog SAD-a koji se tijekom pandemije uspio othrvati brojnim pritiscima administracije bivšeg predsjednika Donalda Trumpa, do sada je primio prve dvije doze cjepiva, potom i dva boostera, te stoga ne čudi da zasad ima samo blage simptome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'Nešto čudno' u Portugalu /

Vodeći njemački virolog: 'Umire sve veći postotak onih koji se zaraze Omikronom. Nije dobro za ljeto'

Ovakav razvoj situacije Fauci je praktično predvidio u prosincu prošle godine kada je, komentirajući Omikron varijantu, kazao da ta izrazito zaraznija verzija koronavirusa doslovno "hara svijetom", da će putovanja povećati rizik od zaraze čak i među cijepljenima, te je ustvrdio:

"Nema sumnje da ćemo uskoro svjedočiti daljnjem prodoru zaraze."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vijest o tome da je dvije i pol godine od izbijanja pandemije u Wuhanu i on doživio da mu test na koronu ispadne pozitivan, donosi i detalje o njegovoj izolaciji. On je kod kuće, odakle još uvijek radi, a posebno se ističe da nije bio u bliskom kontaktu niti s predsjednikom Joeom Bidenom niti s bilo kime iz vrha njegove administracije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo