NAPETA SITUACIJA / Kosovo ne miruje: 'Napadi šiptarskih terorista nas neće uzdrmati i poremetiti mir u našem narodu!'

'Molim vas da ne nasjedate na njihove provokacije skuhane u zapadnim kuhinjama'

29.5.2019.
19:07
VOYO logo

Nakon oružanog sukoba srpske i kosovske strane ni danas napetost u Mitrovici ne jenjava. Prosvjedni skup u središtu grada održala je srpska strana te poručili albanskoj da se ne boje nikoga te da se mir neće narušiti. 

I dok međunarodna zajednica poziva na mir podsjećajući na dogovore srpske i albanske strane, građani Mitrovice svjesni su da srpska vojska na kosovskoj granici ne sluti na dobro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi dan otkako se podiglo oružje u zrak, Kosovo ne miruje. Srpska strana grada Mitrovice, organizirala je prosvjedni skup u centru grada. Tvrde da ih albanska strana napada, no da žele uspostaviti mir. Netom prije okupljanja, građani pod jakim emocijama.

"Na mitingu ćemo pokazati koliko je srpski narod složan i da nas ovi napadi šiptarskih terorista, mogu slobodno reći, neće uzdrmati i neće poremetitimir u našem narodu", kazao je Branislav Popović iz Mitrovice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Akcija albanske specijalnepolicije, podigla je napetosti na najvišu razinu. Ne pridonosi svemu ni srpska vojska na granici s Kosovom. Međunarodne snage koje kontroliraju situaciju naglašavaju – i prije sukoba, srpska strana obaviještena je o policijskoj akciji. Ističu da ne planiraju reagirati na teritoriju dok to od njih ne zatraži kosovska policija.

"Koji je zamolio Srbe na KiM da ostanu pribrani i smireni u "ovim lošim vremenima punim iskušenja". Molim vas da ne nasjedate na njihove provokacije skuhane u zapadnim kuhinjama", otkriva gradonačelnik Sjeverne Mitrovice GoranRakić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ozlijeđeni u sukobu 28. svibnja i dalje su u bolnici. Oči međunarodne zajednice budno pratesituaciju podsjećajući da je mir na Kosovu, želja svih uključenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo