ne vidi ozbiljne prepreke / Kotromanović: 'Za regiju je važno da Crna Gora uđe u NATO'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Hrvatski ministar obrane je pozvao stanovništvo Crne Gore da podrži vladu u nastojanju da zemlja postane 29. članica NATO-a

6.6.2015.
13:02
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Ministar obrane Ante Kotromanović izjavio je kako očekuje da Crna Gora dobije poziv za članstvo u NATO-u do kraja godine te upozorio da bi sve drugo bilo loše za tu zemlju, ali i kompletnu regiju.

"U ovom trenutku ozbiljne prepreke ne vidim. Učinili ste puno u reformama službi i ministarstva odbrane, nalazite se u operacijama u Afganistanu već niz godina s nama. Osim politike, koja uvijek može biti prepreka, pravih razloga po meni nema", kazao je Kotromanović u razgovoru koji u subotu objavljuje podgorička Pobjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar obrane, komentirajući nedavne incidente u Makedoniji i BiH, ocijenio je da će to motivirati članice Alijanse da razmisle o procesu proširenja, ističući da je jako važno da Crna Gora završi euroatlantske procese.

On je pozvao stanovništvo Crne Gore da podrži vladu u nastojanju da zemlja postane 29. članica NATO-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sjedit ćete za stolom gdje se razgovara o svjetskoj sigurnosnoj politici i problemima. Vaše oružane snage dobit će mnogo veću motiviranost i volju, imat ćete priliku da radite s mnogim zemljama i časnicima, dobit ćete na sigurnosti i napraviti reforme. To su velike koristi. Mi vidimo što je Hrvatska dobila, prema tome ljudi ne moraju biti zabrinuti, bez obzira žive li ovdje Albanci, Hrvati, Makedonci, Srbi. Mislim da je to dobro i za njih", kazao je u svojoj poruci ministar Kotromanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo