TRAJALO JE 10 DANA / Kraj potjere, ali i romanse u SAD-u: Bjegunac se predao policiji, a zatvorska čuvarica podlegla ozljedama

Image
Foto: Screenshot: Ured šerifa okruga Lauderdale

Dvojac je pobudio zanimanje javnosti zbog međusobnih razlika: ona - uzorna javna službenica koja je imala sređen život; on - višestruki recidivist

10.5.2022.
9:04
Screenshot: Ured šerifa okruga Lauderdale
VOYO logo

Policija je u ponedjeljak u američkoj saveznoj državi Indiani uhvatila "krajnje opasnog" zatvorenika koji je 29. travnja pobjegao uz pomoć policajke koja je radila kao čuvar u zatvoru i koja je također uhićena, čime je završena neobična priča što je pobudila živo zanimanje američke javnosti.

"Casey White je ponovno uhićen", rekao je novinarima šerif Rick Singleton zadužen za koordiniranje potrage za bjeguncima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatvorska policajka Vicky White za koju se sumnja da mu je pomagala, ranjena je tijekom uhićenja. Njihov bijeg koji je počeo u zatvoru u Alabami, trajao je deset dana tijekom kojih su prevalili stotine kilometara i prošli kroz najmanje četiri savezne države.

Image
ZATVORSKA ROMANSA? /

Policija traži opasnog ubojicu i zatvorsku čuvaricu. Zaljubila se i pomogla mu da pobjegne

Image
ZATVORSKA ROMANSA? /

Policija traži opasnog ubojicu i zatvorsku čuvaricu. Zaljubila se i pomogla mu da pobjegne

No naglo se završio automobilskom potjerom s redarstvenim snagama. Potjera za parom počela je dok su bili u dostavnom vozilu u okolici Evansvillea, u srcu srednjeg zapada, dodao je šerif.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Casey White je bio u svom automobilu. Vicky White je bila na suvozačevu mjestu. Tijekom potjere doživjeli su nesreću. Casey White se predao. Vicky White je prevezena u bolnicu", rekao je načelnik policije.

Nije otkrio težinu ozljeda zatvorske policajke, a američka glasila pišu da se pokušala ubiti svojim vatrenim oružjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vicky White (56) i Casey White (38) nose isto prezime, ali nisu u rodu.

Poslije je objavljeno da je Vicky White podlegla zadobivenim ozljedama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nevjerojatni dvojac je pobudio živo zanimanje javnosti zbog međusobnih razlika: ona - uzorna javna službenica koja je imala sređen život; on - orijaš visok 2,06 metara, višestruki recidivist, uhićen pod sumnjom za ubojstvo.

"Danas smo neutralizirali veoma opasnu osobu", izrazio je zadovoljstvo šerif Singleton. "Više neće vidjeti slobode", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegovi su ljudi imali informaciju da je par u Indiani, kao i snimke nadzorne kamere u praonici automobila gdje je njihovo dostavno vozilo marke ford primijećeno.

Šerif je rekao da je bijeg "veoma pomno pripreman".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vicky White je 29. travnja s nevjerojatnom lakoćom odvela Caseyja iz zatvora u gradu Florenceu, gdje je služio 75-godišnju kaznu. Vicky je za šerifa okruga Lauderdalea nadzirala transfere zatvorenika.

Na video snimci se vidi policajka kako prati velikog tetoviranog zatvorenika kojemu su ruke i noge u lancima, pomaže mu da uđe u policijsko vozilo i odvozi ga pod lažnom izlikom da ga vodi na sud na psihijatrijsko vještačenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uzorna zaposlenica" kako ju opisuje šerif i "najpouzdaniji zatvorski čuvar" po riječima glavnog okružnog tužitelja, osigurala je zatim zamjenski automobil koji je ih je čekao na parkiralištu obližnjeg trgovinskog centra.

Taj automobil koji je kupila pod lažnim imenom, pronađen je poslije u azilu za životinje u Tennesseeju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kasnije se doznalo da je Vicky White podigla s računa oko 90,000 dolara koji su joj ostali od prodaje kuće i kupila odjeću za svog prijatelja.

Nagrada koju su vlasti nudile za bilo kakvu informaciju o dvoje bjegunaca bila je povećana na 25.000 dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo