u južnom Londonu / Kralj Charles III. i princ William pozdravili Britance koji stoje u redu kako bi se poklonili pred odrom Elizabete II.

Image
Foto: ASSOCIATED PRESS

Charles III. i William, koji su zahvalili onima koji čekaju u redu da bi odali počast pokojnoj kraljici

17.9.2022.
16:31
ASSOCIATED PRESS
VOYO logo

Britanski kralj Charles III. i princ William pozdravili su u subotu poslijepodne one koji strpljivo stoje u redu kako bi se naklonili pred odrom kraljice Elizabete. Stotine su klicale i pljeskale nakon što su se u subotu u Lambethu u južnom Londonu pojavili Charles III. i William, koji su zahvalili onima koji čekaju u redu da bi odali počast pokojnoj britanskoj monarhinji u Westminster Hallu.

Jedna je žena izrazila sućut novome kralju dok su se rukovali, a deseci su izvikivali "hip hip hooray". Kralj Charles i njegov sin William zaustavljali su se na nekoliko trenutaka kako bi porazgovarali s okupljenima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: ASSOCIATED PRESS
Image
Foto: ASSOCIATED PRESS

Mediji prenose kako ih je William upitao koliko dugo čekaju i je li im hladno. Neki su se i rasplakali nakon razgovora s njim, a jedna mu je žena rekla da će "jednoga dana biti briljantan kralj".

Image
pripreme za pogreb /

Svi hoteli bukirani, kilometarski redovi se ne smanjuju: Što čeka Britance na dan najvećeg državnog događaja?

Charles III. je otišao prije Williama, a obojica su stigla u pratnji policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi se kralj zahvalio osoblju hitne službe na požrtvovnom radu, a pozdravio je i šefa londonske Metropolitanske policije Sir Marka Rowleya i njegovu zamjenicu Jane Connors i Karen Findlay, koje su izravno odgovorne za policijske operacije organizirane u cijelome Londonu uoči i tijekom pogreba kraljice.

Image
Foto: ASSOCIATED PRESS
Image
Foto: ASSOCIATED PRESS

U međuvremenu se red produžio do Southwark Parka. Na snimkama se vidi da ljudi neprestano stižu premda je jutros u središtu Londona temperatura bila prilično niska, oko 12C. Znak na kraju reda upozorava sve koji stižu da bi odali počast kraljici da će od te točke čekati najmanje 14 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo