NAJDUŽI STAŽ NA PRIJESTOLJU / Kraljica Elizabeta ruši Viktorijin rekord: 'Prilično je ravnodušna prema svom postignuću'

Image
Foto: Eddie Mulholland/Press Association/PIXSELL

Oko 1630 sati po GMT-u Elizabeta, koja je s 89 godina najstariji vladar u britanskoj povijesti, premašit će 63 godine, sedam mjeseci, dva dana, 16 sati i 23 minute, koliko je njezina praprabaka Viktorija provela na britanskom prijestolju

9.9.2015.
7:09
Eddie Mulholland/Press Association/PIXSELL
VOYO logo

Kraljica Elizabeta II. postat će u srijedu britanski vladar s najdužim stažem na prijestolju, nadmašivši legendarnu kraljicu Viktoriju koja je vladala između 1837. i 1901. godine, prenose britanski mediji.

Oko 16.30 sati po GMT-u Elizabeta, koja je s 89 godina najstariji vladar u britanskoj povijesti, premašit će 63 godine, sedam mjeseci, dva dana, 16 sati i 23 minute, koliko je njezina praprabaka Viktorija provela na britanskom prijestolju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvori bliski kraljici Elizabeti navode da je ona prilično ravnodušna prema svom rekordu, smatrajući da to ne predstavlja ništa više od činjenice da prilično dugo živi.

Zajedno sa svojim suprugom princom Filipom, koji je bio uz nju tijekom čitavog razdoblja njezine vladavine, u srijedu svoje postignuće namjerava proslaviti bez pompe - bit će u Škotskoj, svom uobičajenom ljetnom odmorištu, gdje će otvoriti novu željezničku prugu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo